Wilma Elles, Osmancık şivesiyle seyircinin karşısına çıkacak

/ Kaynak: AA
Wilma Elles, Osmancık şivesiyle seyircinin karşısına çıkacak

MAGAZİN Haberleri  / AA

Elles: "Türk kızını canlandırmak güzel bir duygu. Türklerle çok sıkı bir bağım vardı ama bu rol beni Türklere daha da çok yakınlaştırdı"

"Para Para Para" isimli komedi filminde rol alan ve ilk kez bir Türk kızını canlandıracak olan Alman oyuncu Wilma Elles, seyircilerin karşısına Osmancık ilçesinin şivesiyle çıkacak. Yönetmenliğini Ömer Sarıkaya'nın yaptığı, senaristliğini ve başrol oyunculuğunu Birgül Yılmaz'ın üstlendiği "Para Para Para" isimli komedi filminin çekimleri, Çorum'un Osmancık ilçesinde sürüyor.
Türk dizileri ve filmlerinde izleyici karşısına çıkan oyuncu Wilma Elles ise filmde yardımcı kadın oyuncu olarak rol alıyor.
"Arife" isimli Osmancıklı bir Türk kızını canlandıracak olan Elles, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cannes Film Festivali'nde yönetmen Ömer Sarıkaya ile tanıştığını söyledi. Sarıkaya'nın burada filmden bahsederek kendisine Türk kızını oynamak için teklifte bulunduğunu ifade eden Elles, hiç düşünmeden bu teklife "evet" yanıtını verdiğini kaydetti.
Elles, oyunculuk hayatında ilk kez bir Türk kızını canlandıracağını dile getirerek, rolü için çalışmalar yaptığını ve kendisini bu role hazır hissettiğini anlattı.
- "Kemal Sunal filmleriyle hazırlanıyorum"
Türkiye'de 4 yıldır yaşaması nedeniye ülkeye yabancı olmadığını vurgulayan Elles, şöyle konuştu: "Eski Türk filmlerini izliyorum. Çok filmler gördüm. 'Şaban Bey' var ya, Kemal Sunal filmleri, onları izledim. Onlar biraz beni Türk tavırlarına alıştırdı. Dört senedir burada yaşıyorum, artık insanları tanımış oldum. Bu hazırlık dört sene içerisinde oldu aslında. Şaban Bey filmleri ile hazırlandım. Ondan sonra arkadaşlarıma sordum. Araştırmalar yaptım. İlk önce Türk kızını canlandırmak güzel bir duygu. Türklerle çok sıkı bir bağım vardı ama bu rol beni Türklere daha da çok yakınlaştırdı."


Osmancık halkının film çekimlerine büyük ilgi gösterdiğine işaret eden Elles, vatandaşların kendisine çok sıcak davrandığını kaydetti.
Elles, kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirterek, "Her gün vatandaşlarla 500 tane fotoğraf çektirdim. Herkes çok sıcak kanlı. Herkes büyük ilgi gösteriyor. Setimize geliyorlar. Yolda bize yakın ilgi gösteriyorlar. Belediyesinden vatandaşına herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Bu da beni çok mutlu ediyor" dedi.
- Kardeşe, "gadacım" diyecek
Osmancık'ın kendine özgü bir şivesi olduğunu ve bu şiveye de senarist Yılmaz ve başrol oyuncularından Hayati Akbaş'la çalıştığını anlatan Elles, "Buradaki aksan için özel çalışmalar yaptık. 'Osmancıklıca' konuşuyorum. Tabi ki zorlandım. Buradaki vatandaşlar nasıl konuşuyorsa, hangi cümlerle hitap ediyorlarsa arkadaşlarım onları öğretti" diye konuştu. Başrol oyuncularından Akbaş da Elles'in Osmancık şivesiyle konuşması için beraber çalıştıklarını anlatarak, "Mesela Wilma, 'kardeş' yerine artık bu yöreye özgü bir hitap şekli olan 'gadacım' ile hitap ediyor. Buna özgü cümleleri de kendisine öğrettik" ifadesini kullandı. Filmin senaristi ve başrol oyuncularından Yılmaz ise "Wilma hanım filmde, benim görümcem rolünde. Kendisi şivemizi çok sevdi. Bize çok yardımcı oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Şive olarak kendisini çalıştırdım. Çok kabiliyetli, kendisi de bu şiveyi hemen kaptı. İnsanlar izlediğinde Wilma'nın Osmancık şivesiyle konuşmasına şaşıracaklar" şeklinde konuştu.

MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...