Ukrayna'da ateşkesi bozan saldırı

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da ateşkesi bozan saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mariupol'de ayrılıkçıların ateşkesi ihlal ederek bir kontrol noktasına saldırması sonucu bir askerin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna'nın güneydoğusundaki Mariupol kentinde ayrılıkçıların ateşkesi ihlal ederek şehrin girişindeki bir kontrol noktasına saldırması sonucunda bir askerin yaralandığı bildirildi. nbsp;Mariupol belediyesinden yapılan açıklamada, dün gece ayrılıkçıların ateşkesi ihlal ettiği ve kontrol noktasına düzenledikleri saldırıda bir askerin hafif yaralandığı kaydedildi. Saldırıda kontrol noktası yakınındaki benzin istasyonu ve bazı binaların hasar gördüğü ifade edildi.
Açıklamada, şehrin genel olarak Ukrayna askerleri tarafından kontrol edildiği belirtildi.
Belarus'un başkenti Minsk'te 5 Eylül'de bir araya gelen "Ukrayna-Rusya-AGİT" Üçlü Temas Grubu toplantısına katılan eski Ukrayna Devlet Başkanı Leonid Kuçma, Rusya'nın Kiev Büyükelçisi Mihail Zurabov ile ayrılıkçıların temsilcileri, 5 Eylül saat 18.00 itibarıyla ateşkes ilan edilmesi ve rehinelerin değişimine ilişkin protokol imzalamıştı.
Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dün akşam telefon görüşmesi yapmış, ateşkese genel olarak riayet edildiği dile getirilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...