Hamas'tan yeni çağrı!

/ Kaynak: AA
Hamas'tan yeni çağrı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsrail'le imzalanan ateşkes anlaşmasının takibi için bir komite kurulması çağrısında bulundu.

Yeni öğretim yılının açılışı münasebetiyle "Lisansüstü Çalışmalar için Yönetim ve Politika Akademisi" tarafından düzenlenen programa katılan Heniyye, Mısır arabuluculuğunda imzalanan ateşkes anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Heniyye, tüm direniş grupları ve ulusal uzlaşı hükümetinden oluşacak ve İsrail'le imzalanan ateşkes anlaşmasının maddelerinin uygulanıp uygulanmadığını takip edecek ulusal bir komitenin kurulması çağrısında bulundu.

İsrail'in Gazze saldırısında birkaç saatte sonuca ulaşacağını düşündüğünü belirten Heniyye, "Başta İzzeddin el-Kassam Tugayları olmak üzere direniş grupları sayesinde bu gerçekleşmedi. İsrail, Gazze ve direniş grupları üzerine çullanacağı uygun bir ortam olduğunu düşünüyordu ancak direniş herkesi şaşırttı" dedi.

Direniş gruplarına silah bıraktırmayı hedefleyen hiçbir projenin kabul edilebilir olmadığını söylen Heniyye, Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ne, Gazze'nin yeniden imarı için vakit kaybetmeden harekete geçilme çağrısı yaptı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkes sonucu saldırılarına son vermişti. Gazze'ye 51 gün süren saldırılarda 579'u çocuk 2 bin 150 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi yaralandı. İsrail tarafından ise 67 asker, 4 sivil ve 1 yabancı uyruklu işçi olmak üzere 72 kişi öldü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...