Arap Birliği Mısır'da toplandı

/ Kaynak: AA
Arap Birliği Mısır'da toplandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kahire'de düzenlenen Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı, Abbas'ın Hamas'a yönelik eleştirileri üzerine basına kapalı gerçekleştirildi.

Arap Birliği Dışişleri Bakanları Dönem Başkanı Moritanya Dışişleri Bakanı Ahmed Veled Teguedi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Hamas'ı hedef alan sözleri üzerine oturumu basına kapalı gerçekleştirdi.

Abbas, yaptığı konuşmada, Hamas'ın, 2007 yılında Gazze'de kontrolü sağlamasına atfen, "Gazze'de yaşanan darbenin ardından çok çalıştık ancak çabalarımız boşa gitti" dedi.

Abbas'ın, uzlaşı için de büyük çaba sarf ettiklerini kaydettiği konuşma sırasında dönem başkanı Teguedi, yabancı konukların ve basın mensuplarının salonu terk etmesini talep etti.

Oturum, yabancı konukların ve basın mensuplarının salondan ayrılmalarının ardından basına kapalı devam etti.

Abbas, dün akşam basın mensuplarına yaptığı açıklamada da nbsp; Hamas'ın, Gazze'de "gölge hükümet" kurduğunu ve uzlaşı hükümetinin, bu şekilde hiçbir şey yapamayacağını savunmuştu.

Hamas ise Abbas'a, medya aracılığıyla açıklamalarda bulunmak yerine karşılıklı diyalog kurulmasına fırsat verme çağrısı yapmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...