Mecidiyeköy'de polis müdahalesi

/ Kaynak: AA
Mecidiyeköy'de polis müdahalesi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şişli'de asansör kazasının meydana geldiği şantiyenin önünde protesto gösterisi düzenlemek isteyen gruplara polis müdahale etti.

Arasında CHP İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal, Süleyman Çelebi, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün yer aldığı bazı sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcilerinden oluşan grup, pankartlar açıp sloganlar atarak Cevahir Alışveriş Merkezi önünden, Büyükdere Caddesi'ne yürüyerek kazanın meydana geldiği şantiyenin önünde toplandı.

Grup adına basın açıklaması yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, iş kazalarının sorumlusunun sermaye ve AK Parti hükümeti olduğunu öne sürerek "İş cinayetlerinin artışına neden olan taşeron çalıştırma derhal yasaklanmalıdır. İşçi sağlığı ve iş güvenliğini piyasaya devreden iş güvenliği yasası kaldırılmalı, tüm denetim yetkisi emek ve meslek örgütlerine verilmelidir" dedi.

Milletvekilleri ve sendika temsilcilerinin bulunduğu gruptan bir sendika görevlisi, megafonla basın açıklamalarının sona erdiğini duyurdu. Şantiye önünde bekleyen grup dağılmaya başladı. Bu sırada polis ile bazı göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Bu gruba polis, müdahale etti.

-Tanal, TOMA'ya çıktı-

Şantiye önünden bir TOMA'nın müdahale için hareket ettiğini gören CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, aracı, ön kısmına çıkarak durdurdu. Tanal, TOMA'nın üzerinden polislere "Kanunla hukukla karşınızdayım" diye seslendi.

TOMA'nın üzerinde, cebindeki Borçlar Kanunu'nun bulunduğu kitabı çıkarıp gazetecilere gösteren Tanal, "Kanunla hukukla karşınızdayız. Hiçbir yorum yapmıyorum. Borçlar Kanunu, 66. maddeyi okuyun. Hepiniz evlerinizde, iş yerlerinizde asansör kullanıyorsunuz. Asansörlerin tamamı sensörlü. Ancak buradaki sensörlerin hepsi devre dışı" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin "Mahmut Bey, TOMA hareket ediyor, efendim" demesi üzerine Tanal, "TOMA, zaten vatandaşın üzerine saldırıyor. Bu TOMA hukuk dışı. Hukuk dışına engel olmak için vatandaşa kalkan olduk. Burada insanlar basın açıklaması yapıyor. Dağılan insanlara su, biber gazı sıkıyorlar. Böyle bir hukuk olmaz, olsun. Adaletleri batsın. Onun için burada, bu TOMA'nın halkın üzerine sus sıkmaması için barikat kurduk" diye konuştu.

Hukuk dışına çıkan emniyet mensuplarının olduğunu iddia eden Tanal, "Türkiye'de emniyet mensupları vatandaşlara yaptıkları zulme karşı çıkarken 'Günün birinde siz de sorgulanacaksınız' dedik. Şu anda emniyet mensupları sorgulanıyor. Bunlar da aynı şekilde sorgulanacak. Bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe engel olacağız, engel olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bir polis yetkilisinin TOMA'yı geri çekeceklerini söylemesi üzerine Tanal, "Söz mü? İnanayım mı?" diyerek TOMA'dan indi.

Bu arada bir başka grup da sloganlar atarak şantiyenin bulunduğu yöne doğru yürüyüşe geçerken, polis bu gruba TOMA ve biber gazıyla Büyükdere Caddesi'nde müdahale etti.

Gruplar dağılırken, polis çevrede güvenlik önlemlerini sürdürüyor. Bir polis helikopteri de bölgede havadan gözetleme yapıyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...