Afganistan'da toplu tecavüze 7 idam!

/ Kaynak: AA
Afganistan'da toplu tecavüze 7 idam!

DÜNYA Haberleri  / AA

Dört kadına tecavüz eden ve değerli eşyalarını çalan 10 kişiden yakalanan yedisi Kabil birinci mahkemesi tarafından idama mahkum edildi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de iki hafta önce dört kadına tecavüz eden ve değerli eşyalarını çalan 10 kişiden yakalanan yedisi Kabil birinci mahkemesi tarafından idama mahkum edildi.

Hakim Safiullah Mucadidi, mahkemeye çıkarılan yedi kişinin suçu kabul ettiğini belirterek, Afganistan Ceza Kanunu'na göre bu kişilerin idama mahkum edildiğini duyurdu. Hakim Mucadidi, bu suçluların daha önce de aynı suçları işlediklerinin tespit edildiğini ifade ederek, "Yaklaşık iki hafta önce Kabil'in Pağman ilçesinde polis üniforması giyen bu suçlular, düğünden gelen bir aileyi bir bağa götürüp erkeklerini bağlamış ve kadınlarına tecavüz etmişti" dedi.

Olayın mağduru ailenin katılmadığı duruşmada, mahkeme kararının nihai olmadığını dile getiren hakim, suçluların temyiz talebinde bulunabileceğini söyledi.

Mahkemeye çıkarılan yedi kişinin avukatı ise müvekkillerine işkence yapıldığını öne sürdü. Avukat, "Bunlar cahil ve fakir olduğunu için bu suçu işlediler" savunmasını yaptı. Duruşma sırasında yüzlerce kişi de mahkeme binası önünde toplanarak, "Tecavüzcüler idam edilsin" sloganı attı.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, daha önce yaptığı açıklamada, Kabil'in Pağman ilçesinde kadınlara tecavüz eden kişilerin idam edilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Yerel basındaki haberlerde, Kabil'in Pağman ilçesinde 26 Ağustos akşamı katıldıkları düğünden evine dönen bir ailenin başkentin girişinde polis üniforması giyen kişiler tarafından durdurularak, ilçeye bağlı bir köye götürüldüğü belirtilmişti.

Gruptaki erkeklerin saldırganlar tarafından dövüldüğü, aralarında hamile bir kadınla 17 yaşında bir genç kızın da bulunduğu dört kadına ise tecavüz edildiği iddia edilmişti. Saldırganların ailenin üzerlerindeki değerli eşyaları çaldığı, hastaneye kaldırılan kadınların kimlikleri gizli tutulmak kaydıyla olayı anlattığı yazılmıştı. Güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon sonucu olaya karıştığı bildirilen 10 kişiden 7'sinin yakalandığı açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...