Davutoğlu'ndan Konya'da yol müjdesi

Davutoğlu'ndan Konya'da yol müjdesi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya'da halka seslendi. Başbakan Konyalılar'a bir de yol müjdesi verdi.

Başbakan Davutoğlu, Konya'da yaptığı ziyaretler kapsamında bir konuşma yaptı. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada helikopterle inceleme yaptıklarını ve 5 saat süren Konya Alanya arasını 2 saate düşürecek projenin hemen başlayacağını müjdeledi.

KONYA'DAN TAŞKENT'E DUBLE ÇİFT BÖLÜNMÜŞ YOL OLACAK

Davutoğlu ayrıca ortalama 3-4 saat süren Konya Taşkent arasını da 1 saate indireceklerini duyurdu.

Davutoğlu Konya-Taşkent yolu için şunları söyledi: Konya-Taşkent arası 3 buçuk 4 saatti. Viyadükle köprüyle geçeceğiz. 1,2 kilometrelik bir viyadükle iki köprüyü birbirine bağlanacak. Konya'da Taşkent'e ve ötesine duble çift bölünmüş yol olacak ve yol 1 saate inecek.
İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

-Maalesef dün gece 10 kardeşimizi, işçimizi İstanbul'da kaybettik. O sebeple bu coşkuyu diğer unsurlarla takviye etmeme talimatı verdim.

-2009'da Bakan olarak geldiğimde Torosların Bakanı diye karşıladınız. Allah sizden razı olsun.

-Ülkenin kaderiyle oynandığı bir yıldan sonra yine bağrınıza bastınız. Şimdi aynı 2009'da bu dağları ziyaret eden ilk bakanı olduğum gibi buraları ziyaret eden ilk Başbakanı olma onurunu da yaşadım.

-Yeni bir yola çıkıyoruz. Dün güvenoyu alma onurunu yaşadıktan sonra yaptığım ilk iş sizin huzurunuza gelmek oldu. Doğdumuz topraklara borcumuz var o borcu ödemek için gece gündüz çalışacağız. Siz bize emanet ettiniz hiç bir namerte bu emaneti çiğnetmeyiz. Bu emanet İstiklal emanetidir.

-Türkiye'nin kaderi değişiyor. Bizi çok güzel karşıladınız. Bu arada Sayın Cumhurbaşkanımızın da selamı var.

- Bugün başka bir müjde daha vermek istiyorum. Gelirken helikopterle geldik. Sizin Başbakanınız olarak geldiğim bugün şu müjdeyi vermek istiyorum;

KONYA ALANYA ARASI 2 SAATE İNECEK

Konya-Alanya arasındaki yol bölünmüş yol olacak, çift yönlü yol olacak. Şimdi arabalar oralardan geçerken artık bu zorlukları çekmeyecek. Konya-Alanya arası şimdi 2 saate inecek.

- Bize iyi ve kötü günden her zaman destek olmuş, zor günlerimizde bizim için secdeye kapanıp niyazda bulunan Konyalılara hizmet olsun diye yapıyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...