Çarşı'ya darbe davası, 35 kişiye müebbet isteniyor

Çarşı'ya darbe davası, 35 kişiye müebbet isteniyor

GÜNDEM Haberleri

Gezi olaylarının baş aktörlerinden Çarşı hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Eylemciler, 'İhtilal başladı, Başbakanlık konutuna saldıracağız" demiş.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan Gezi soruşturması neticesinde 38 sayfalık bir iddianame hazırlandı. Aljazeera Türk'ün haberine göre iddianamede Beşiktaş Futbol takımının taraftar grubu olan Çarşı'nın liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi darbeye teşebbüsle suçlandı. Şüpheliler arasında yer alan grubun kurucularından 'Sarı Cem' lakaplı Cem Y., Çarşı'nın pankartlarını hazırlayan Deve Erol lakaplı Erol Ö., Halil İbrahim E., Numan E., Hakan T. ve Ayhan G. hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi. Şüphelilerin hükümeti devirmeye yönelik amaçlarının olduğu yönündeki iddialara dayanak olarak dinlenen şu telefon görüşmeleri gösterildi: "Park mark benim umurumda değil', 'bana ne yemişim AVM'sini de, Gezi Parkı'nı da ağacını da, ihtilal başladı', 'bu hükümeti düşüreceğiz', 'Başbakanlık konutuna saldırı olacak bugün', 'bu bir iç savaşa dönüşebilir', 'polise güçlü saldıralım, gösterilerde ölen kişi olursa toplumsal refleks daha çok artar..." Görüşmelere dayanarak 'Ankaralı Ayhan isimli bir şahsın eylemcilere 24 bin TL gönderdiği ifade edildi.
İddianamede Çarşı Grubu liderlerinin taraftar grubunu eyleme yönlendirdiği, terör örgütlerine yakın yayın organları üzerinden propaganda yaptıkları, üzerlerinde silah bulundurdukları, Başbakanlık Çalışma Ofisi'ni işgal etmeye çalıştıkları belirtildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...