Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özel okul desteğine ikinci başvurular başladı

/ Kaynak: AA
Özel okul desteğine ikinci başvurular başladı

EĞİTİM Haberleri  / AA

Özel okula devam edecek öğrenciler için verilecek eğitim öğretim desteği başvurusunu kaçıranlar için ikinci başvurular alınmaya başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okula devam edecek öğrenciler için verilecek eğitim öğretim desteği başvurusunu kaçıranlar için ikinci başvuruları e-okul üzerinden almaya başladı.
Özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için başvuru ve onay işlemleri 29 Ağustos'ta tamamlanmasının ve hak kazananların 1 Eylül'de açıklanmasının ardından eğitim öğretim desteği başvurusunu kaçıran öğrencilerin talebi üzerine ikinci başvuru ve yerleştirme takvimi hazırlandı.
Buna göre, 1 Eylül 2014 itibariyle eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, tercihlerine göre herhangi bir özel okula yerleştirilmişlerse, ikinci tercih başvurusu yapamayacaklar.
1 Eylül 2014 itibariyle eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, tercihlerine göre herhangi bir okula yerleşemedikleri takdirde başvuruya gerek olmadan ikinci yerleştirme işlemi için tercih yapma hakkına sahip olacaklar.
-Başvurular e-okuldan alınacak
Eğitim ve öğretim desteği için ikinci başvuru işlemleri öğrencinin velisi ya da vasisi tarafından öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi okul müdürlüğü tarafından bugünden itibaren yapılacak.
İkinci başvuru ve yerleştirme takvimine göre, bugünden itibaren 18 Eylül'e kadar öğrencilerin e-okul üzerinden başvuruları alınacak. Destekten yararlanacak öğrenciler, 19 Eylül'de ilan edilecek. 20-23 Eylül'de destekten yararlanacak öğrencilerin tercihleri alınacak. Yerleştirme sonuçlarının 24 Eylül'de ilanının ardından kesin kayıtlar 25-30 Eylül'de yapılacak.
Okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gideceklere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500 lira eğitim öğretim desteği verilecek.
EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...