Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gelişmekte olan ülkenin derdi işsizlik

Gelişmekte olan ülkenin derdi işsizlik

Ekonomi Haberleri

Genç işsizlerin oranı, yetişkinleri üçe katladı. Kişisel becerilere ve özellikle çocukluk döneminde eğitime yapılan yatırımlar hayatî önem taşıyor.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından hazırlanan "2014 İnsani Gelişme Raporu", gelişmekte olan ülkeleri ilgilendiren çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Bu yıl "İnsanî İlerlemeyi Sürdürmek: Kırılganlıkları Azaltmak ve Dayanıklılık Oluşturmak" adlı raporda, gelişmekte olan ülkelerdeki işsizliğin, sosyal problemlerin temel sebebi olduğuna dikkat çekildi. Rapora göre dünyanın her yerinde gençler, özellikle iş gücü piyasasında ötekileştiriliyor. Böylece iş bulabilmek için gereken deneyim, sosyal ağlar, yetiler ve mali kaynaklardan yoksun kalıyorlar. Bu sebeple işsizliğe mecbur oluyorlar veya istikrarsız sözleşmelerle çalışmak zorunda kalıyorlar. Bugün genç işsizlerin oranının, işsiz yetişkinlerin oranından 3 kat fazla olduğu belirtiliyor. Rapora göre işsizlik sosyal problemleri de doğuruyor. Suç, cinayet, şiddet, uyuşturucu kullanımı ve diğer toplumsal meseleler işsizlikten kaynaklanıyor. Raporda, özellikle kişisel beceriler konusundaki eğitimin erken yaşlarda başlaması gerektiğine vurgu yapılıyor. Çocukluk döneminde eğitime yapılan yatırımlar, hayati önem taşıyor.
Ebru Karatosun ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...