Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IŞİD'e darbe üstüne darbe, yiyecek ve mühimmat tükeniyor

IŞİD'e darbe üstüne darbe, yiyecek ve mühimmat tükeniyor

DÜNYA Haberleri

Şiddetli çatışmaların ardından cephaneleri tükenen IŞİD militanları, Peşmerge güçlerine bıçaklarla saldırıyor

ABD savaş uçaklarının hava saldırılarıyla destek verdiği Irak ordusu, Peşmerge güçleriyle birlikte Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarına ağır kayıplar verdiriyor. Musul'un Başika ilçesinde iki gün önce operasyon başlatan Peşmerge kuvvetleri ilçenin çevresini IŞİD militanlarından temizledi. Zertike sıra dağlarının bulunduğu bölgeyi ele geçirdiklerini açıklayan Peşmerge 7. Birlik Komutanı Albay Baram Abdullah, "Çatışmalarda 25 IŞİD militanı öldürüldü. Bozguna uğrayan ve çekilen militanlar arasında kopmalar yaşanıyor. Yiyecek, içecek ve mühimmatları azaldı. Ellerindeki cephaneyle bir süredir savaşıyorlar ancak o da tükeniyor. Teröristler ya intihar ediyor ya da bıçaklarla Peşmerge güçlerine saldırıyor" dedi. Baadli, Kanikevan ve Üsküf köylerini ele geçirdiklerini açıklayan Peşmerge Başika Cephesi Komutanı Hamit Efendi ise, "Peşmergeler, bölgenin her tarafına dağılmış durumda. Zertike sıra dağlarının kontrolü de tamamen elimizde. Ancak henüz ilçe merkezine girmedik" diye konuştu. nbsp;
Bu arada ABD'ye ait savaş uçaklarının, Irak ordusuyla beraber Ramadi şehri ve El-Anbar vilayetinin batısındaki Bervana kasabasına düzenlediği hava saldırısında ise 42 IŞİD mensubu öldü. Ülkenin doğusundaki Diyala iline nbsp;45 kilometre uzaklıkta bulunan Seddi Sudur el-Ervaiyye bölgesinde ise aşiretlerin destek verdiği Irak ordusu ve polis güçleri operasyon başlattı. ABD'nin de havadan destek verdiği operasyonda 15 militan öldürüldü. Öte yandan nbsp;Lübnan'ın IŞİD militanları, Suriye sınırındaki Arsal kasabasında kaçırdıkları Lübnanlı askerlerden birinin daha boğazını keserek öldürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...