Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama: IŞİD'le mücadele Türkiye'siz olmaz

Obama: IŞİD'le mücadele Türkiye'siz olmaz

DÜNYA Haberleri

Başkan Obama, "Sünni bölgede Sünnilerle çalışmadığımız müddetçe, bu problemler olmaya devam edecektir" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüyle mücadele stratejilerini çarşamba günü kamuoyuna açıklayacağını bildirdi. Amerikan NBC televizyonuna röportaj veren Obama, stratejinin bölgeye ABD askerinin gönderilmesini ihtiva etmediğini belirterek şunları söyledi: "Bu, Irak savaşına eşdeğer bir durum değil. Bu, son 6-7 yıldır düzenli olarak yürüttüğümüz terörle mücadele kampanyasına benzer bir yaklaşım olacak. Amerika'nın liderliği sayesinde, bu konuda geniş tabanlı uluslararası ve bölgesel koalisyon kuracağımıza inanıyorum. Sahadaki Irak ve Kürt askerlerini desteklemek için hava saldırıları düzenleyen uluslararası bir girişimin parçası olacağız."

SÜNNİLERLE İŞBİRLİĞİ ŞART

Irak'ta, problemlerini görmezden gelen Bağdat yönetimine uzaklaşmış Sünni kabilelerin tekrar kazanılması için bölgesel partnerlerle çalışmak gerektiğine işaret eden Obama, "Suriye'de ılımlı muhaliflere de daha çok kaynak sağlamalıyız. Sünni bölgede Sünnilerle çalışmadığımız müddetçe, bu problemler olmaya devam edecektir. Dolayısıyla hem Irak hem Suriye'deki stratejimizde maksat IŞİD üyelerini ve varlıklarını ele geçirmek" dedi.

IŞİD'İN?İSLAM'LA?İLGİSİ?YOK
Obama, bu noktada Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün gibi Sünni ülkelerin "adım atmalarına" ihtiyaç olduğunu belirterek "Onların da müdahil olması lazım. Bu onların bölgesi. (IŞİD) onlara bizden daha çok doğrudan tehdit oluşturuyor" ifadesini kullandı. Obama, IŞİD'in yaptıklarının İslamiyet'te yeri olmadığının da iyi işlenmesi gerektiği mesajını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...