Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dev bir destan, Emir ve süper üçlüğüyle...

Dev bir destan, Emir ve süper üçlüğüyle...

SPOR Haberleri

A Milli Takım bitime 5 saniye kala Emir'in süper üçlüğüyle tarihi bir zafer kazandı. Şimdi rakip Litvanya

Maçın ilk dakikalarında Türkiye hücumunun itici gücü Ender Arslan ve Sinan Güler ikilisi oldu. Bu ikilinin elinden üst üste 9 sayı bulan ay-yıldızlılar, hücumda daha dinamik bir performans sergiledi. İlk beş dakika iki takımın karşılıklı basketleriyle geçildi. Ardından tempoyu yükselten Avustralya Baynes ve Anderson'dan gelen 6 sayı ile skor üstünlüğünü ele geçirdi ve ilk çeyreği 18-15 önde tamamladı. İkinci çeyreğe hızlı başlayan takım Avustralya oldu. Arka arkaya bulduğu sayılarla farkı yediye çıkartan rakibimizin serisini durduran bir kez daha Sinan Güler oldu. Deneyimli guardın bulduğu isabetin ardından toparlanan Türkiye, Kerem Tunçeri'nin üçlüğü farkı ikiye indirdi: 20-22. Avustralya'nın hücum ribaundlarında kurduğu üstünlük sürünce ilk yarıyı 35-34 geride tamamladık.
Emir öyle bir sahne aldı ki
Üçüncü çeyreğin ilk dakikalarından itibaren agresif bir oyun ortaya koyan Avustralya, Ingles'in öne çıkmasıyla farkı dört dakika içerisinde 12'ye çıkardı: 36-48. Çeyreğin ikinci yarısında Türkiye ortaya koyduğu enerjiyle Avustralya'nın farklı arttırmasına engel oldu ve milliler son çeyreğe de 50-46 geride girdi. Bu periyotta da bir sinir harbi vardı sahada. Karşılıklı sayılarla Devler son 01:30 dakikaya da 62-59 geride girdi. Avustralya son bir dakikada Dellavedova ile farkı beşe çıkardı, endişemiz arttı: 59-64. Emir Preldzic 48 saniye kala sahneye çıktı, farkı iki sayıya indirdi: 62-64. Ama Emir'in işi daha bitmemişti. Maçın ikinci yarısında ipleri eline alan ve Türkiye'yi oyunda tutan oyunculardan olan Emir Preldzic, sadece 5 saniye kala uzak mesafeden el üstü üçlüğü gönderdi ve ay-yıldızı öne geçirdi: 65-64. Son hücumda savunmamız karşısında topu potaya dahi gönderemeyen Avustralya, skor üretemedi ve Türkiye tarihi zaferle çeyrek finale yükselerek Litvanya'nın rakibi oldu. nbsp;

SALON: Barcelona Arena
HAKEMLER: Cristiano Maranho (Brezilya), Steven Anderson (ABD), Olegs Latisevs nbsp;(Letonya)

TÜRKİYE: 65
Cedi Osman, Sinan (16s), Barış Ermiş, Cenk Akyol (7s), Barış Hersek, Emir (16s,7r), Kerem Tunçeri (6s), Oğuz (1s), Kerem Gönlüm (4s,6r), Ender (11s), Furkan, Ömer Aşık (4s)
AVUSTRALYA: 64
Broekhoff (5s), Gibson, İngles (10s,6r), Newley (3s), Dellavedova (13s,5a), Bairstow (10s,5r), Exum, Baynes (15s,7r), Andersen (6s,6r), Motum (2s), Jawai
PERİYOTLAR: 15-18, 19-17, 12-15, 19-14
İLK YARI: 35-34 (Avustralya lehine)





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...