12 Güzel Adam

12 Güzel Adam

SPOR Haberleri

Teşekkürler Emir, teşekkürler Sinan, teşekkürler Ender, teşekkürler 12 Dev Adam…

İspanya'ya son dünya ikincisi unvanıyla giden 12 Dev Adam, yine kalbimizi durduracak bir maç oynadı. Amerika karşısındaki performansa inanamadık, Finlandiya maçında son saniye üçlüğü ile uzatmada kazandık, Yeni Zelanda'yı son 10 dakikada devirdik. Yani kötü başladığımız her maçı iyi bitirdik. En büyük avantajımız nbsp;geri adım atmamamızdı ve bunu da Avustralya karşısında gösterdik. Dönem dönem nbsp;takım oyunun dışında kalsak da, her topun kıymetini bildik. Hakemlerin hatalı düdüklerine rağmen Kanguruları evine gönderdik. Teşekkürler Emir, teşekkürler Sinan, teşekkürler Ender, teşekkürler 12 Dev Adam…
Çeyrek final yolundaki Avustralya'da ligimizde forma giyen nbsp;Broekhoff, Jawai, Andersen ve Newley'i yakından tanıyorduk. Hücumda her topun Ingles'in eline değdiğini, grup maçlarında rakibin direncini ilk 10 dakikada kırdıklarını biliyorduk. Bizi buralara getiren savunma tarafımızı öne çıkarıp ilk 5 dakikada istediklerimizi sahaya yansıttık. Bir ara Avustralya'nın şampiyonada en fazla üçlük atan takımı olduğunu unuttuk ancak Sinan ve Ender'in birebirdeki geçiş özelliği ile maçın içinde kaldık. Avustralya'nın tabelada fark yapmaya başladığı bölümde konsantrasyonumuzu kaybediyoruz derken, iki Kerem çıktı sahneye. Tunçeri üçlüğü gönderdi, Gönlüm 36 yaşına rağmen savaşçı kimliğini sahaya yansıttı.
İkinci yarıda oyunun kontrolü tamamen nbsp;Avustralya'nın elindeydi. Kötü hücum ediyorduk ve 5 dakikada sadece 2 sayı bulabilmiştik. Hakemlerin de kötü bir yönetim gösterdiği bu periyotun biran önce bitmesini bekledik. Çünkü biliyorduk ki, 12 Dev Adam kötü başladığı maçı iyi bitirecek. Ender'in üçlükleriyle iki defa çift haneli sayılara çıkan farkı 1'e indiren milliler, topun el yaktığı bölümlerde NBA'de seneye LeBron James ile birlikte forma giyecek olan Dellavedova'ya geçildi. 40 dakika boyunca nbsp;geriden takip ettiğimiz Avustralya karşısında maçı kazanacak topu da bulduk. Emir bütün maç yapması gerekeni, bitime 5 saniye kala yaptı ve çeyrek final kapısını araladı.
Kupa öncesi maç maç düşüneceğiz demiştik. Şimdi sırada Litvanya var. Avustralya'dan daha iyi tanıyoruz. Mücadele etmeden hiçbir maç kazanılmaz ama Yeni Zelanda karşısında soğuk terler döken Litvanya'yı izledikten sonra bu kadar zorlanacağımızı düşünmüyorum.
TURGAY SAKARYA YAZIYOR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...