Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Torunlar hisseleri açılışta sert düştü

Torunlar hisseleri açılışta sert düştü

GÜNDEM Haberleri

10 işçinin öldüğü asansör faciasıyla sarsılan Torunlar GYO'nun hisseleri de darbe aldı. Asansör firması Geda-Majör Limited Şirketi de açıklama yaptı.

Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansörün firması Geda-Majör Limited Şirketi'nden açıklama geldi. Açıklamada, "Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)-Torun Yapı ve Kapıcıoğlu Ortaklığı tarafından Mecidiyeköy'de yapımı süren çok katlı binada 6 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 19.45'te meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan elim asansör kazası dolayısıyla fevkalade üzgünüz. Hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

Asansörleri proje ortaklığına kiralayan Geda-Majör Limited Şirketi'nin, inşaat sektöründe yük ve insan taşıma asansörleri, dış cephe işlemleri için vinç ve platformlar üreten bir Türk-Alman ortak şirketi olduğu kaydedilen açıklamada, Almanya'da 80 yıldır inşaat sektöründe hizmet veren Geda ile yüksek binaların dış cephe işlemleri için platformlar üreten Majör'ün, 2012 yılında uzmanlıklarını birleştirerek, eşit hisseli ortaklığı kurdukları anımsatıldı.

Açıklamada, Torunlar GYO-Torun Yapı ve Kapıcıoğlu proje ortaklığıyla Geda-Majör arasında 31 Mayıs 2013'te insan ve yük taşıma asansörleri kiralama sözleşmesi imzalandığı aktarılarak, şu bilgiler paylaşıldı:

"Bu sözleşme sonrasında parçalarının tamamı Almanya'dan ithal edilen asansörler, şantiyede kiracı tarafından gösterilen yere kurulmuş, eksiksiz ve hasarsız çalıştığının kontrolleri yapıldıktan sonra bir tutanak ile proje ortaklığına teslim edilmiştir. Anılan sözleşme uyarınca şirketimiz Torunlar İnşaat'a kiralanan asansörlerin güvenli şekilde montajı, periyodik bakım/onarımları ve demontajından sorumludur. Asansör sisteminin işletilmesi ise sözleşme kapsamında değildir. Sözleşme kapsamındaki bu periyodik bakım hizmeti için iki uzman personelimiz mesai saatleri içinde sürekli inşaat alanında bulundurulmaktaydı. Cumartesi günü ve mesai saati dışında meydana gelen bu kazanın oluş şekli hakkında şu aşamada bir bilgimiz bulunmamaktadır. Savcılık soruşturmasının sonucunu bizler de beklemekteyiz."

TORUNLAR GYO HİSSELERİNDE SERT HAREKET
Bu arada asansör faciası ile sarsılan Torunlar GYO'nun hisseleri de darbe aldı.

Güne yüzde 5.54 kayıpla 3.35 liradan başlayan Torunlar GYO hisseleri, daha sonra kademeli olarak toparlanarak yüzde 2.82 kayıpla 3.44 liradan işlem görüyor.

İnşaatın sahibi olan Torunlar GYO'dan yapılan yazılı açıklamada, kazaya sebep olan asansörün TMMOB Makine Mühendisleri Odası tarafından muayene kuruluşu olarak yetkilendiren kişiler tarafından 30 Mayıs 2014 tarihinde kontrol edildiği ve mevzuata aykırı bir durum tespit edilmediği belirtildi.

Türkiye Makina Mühendisler Odası (TMMOB) İstanbul Şubesi ise yaptığı yazılı açıklamada, asansörün son kontrolünün 30 Mayıs'ta yapıldığını ancak bu kontrolün 30 Ağustos'a kadar geçerli olduğunu ve bu tarihten sonra bir kontrol yapılmadığını belirtti. Açıklamada kazanın hangi sebepten kaynaklı olduğuna dair incelemenin TMMOB teknik heyeti tarafından yapıldığı ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...