Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Berberden 1000 kişi sigortalı gösterilmiş!

Berberden 1000 kişi sigortalı gösterilmiş!

Ekonomi Haberleri

SGK, ucuz sigorta primi vaadiyle 16 bin kişiden para toplayan şebekeyi tespit etti. Kurum 30 milyon lirayı bulan hastane ve ilaç masraflarının peşine düştü

Sigortalı olup sağlık hizmetlerinden yararlanmak ve emekli maaşına sahip olabilmek... Aslında işi-gücü olan herkes bu imkânlardan yararlanabiliyor. Ancak bazı vatandaşların daha az prim ödeme isteği, dolandırıcıların da iştahını kabartıyor. İstanbul'da bir ihbar üzerine harekete geçen SGK denetmenleri, son yılların en ilginç dolandırıcılığını ortaya çıkardı. 16 bin kişinin dolandırıldığı, şebeke üyelerinin 25 milyon lira kazanç sağladığı sistem şu şekilde çalışıyordu:
TGRT'nin Özle Haberine göre, nbsp;Şebeke üyeleri sokakta yaşayan ve gelecek beklentisi olmayan kişiler ile alkol ve uyuşturucu bağımlılarını bulup, onların üzerine şirket kurdu. AMATEM'de tedavi gören kişiler bile seçildi. Dolandırıcılar sonrasında, vatandaşlara ucuz sigorta vaadiyle harekete geçti. İstanbul'un dışında Tekirdağ, İzmir, Antalya, Eskişehir, Konya, Balıkesir, Tokat, Manisa, Uşak, Kütahya ve Ankara'da yaklaşık 16 bin kişiden aylık 100-150 lira gibi paralar toplandı. Şebeke üyeleri öyle rahat hareket etti ki, şirket merkezi olarak gösterilen adresteki berber dükkânında bin kişiyi sigortalı gösterdi.
Binlerce kişi sağlık hizmetlerinden yararlandı. Yine bir o kadarı işsizlik parası aldı. Yüzlerce kişi emekli oldu ve aylarca, yıllarca emekli maaşı aldı. Ancak SGK bu primlerin kuruşunu tahsil edemedi. Çünkü kurulan şirketler paravandı ve şirket sahibi ya sokakta yaşayan ve hiçbir şeyi olmayan bir vatandaş, ya da alkol veya uyuşturucu tedavisi gören bir kişiydi. Yapılan incelemeler sonucunda şebekenin tescil ettiği 80 şirket tek tek tespit edildi. Şebeke üyelerinin kimliklerine ulaşıldı ve savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Geriye dönük araştırma yapan denetmenler, 16 bin kişinin bir milyon 600 bin prim gününü geçersiz saydı. Bu yolla emekli olan vatandaşların hakları da iptal edildi. SGK şimdi, 16 bin kişiden 30 milyon lirayı bulan hastane ve ilaç masrafları ile emekli maaşlarını yasal faiziyle tahsil etmeye çalışıyor.
TGRT HABER ÖZEL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...