Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sıcak para yağacak!

Sıcak para yağacak!

Ekonomi Haberleri

Küresel piyasalarda geçen hafta yaşanan iki önemli gelişme, Türkiye başta olmak üzere gelişmekte olan ülkelere pozitif yansıyacak.

Perşembe günü Avrupa'da faizlerin daha da düşmesi ve Mario Draghi'nin tahvil alım programını açıklaması, içeride piyasalara pozitif yansıdı. Uzmanlar, Avrupa'da daha yüksek getiri arayan paranın Türkiye gibi fırsatların bulunduğu ülkelere akacağını, özellikle portföy yatırımlarının yükseleceğini belirtiyor. Bir önemli gelişmede de cuma günü ABD'de yaşandı. ABD Merkez Bankası'nın (FED) para politikasını belirken dikkate aldığı tarım dışı istihdam verisi, beklentilerin oldukça altında kaldı. 7 ay sonra ilk defa istihdam 200 bin kişinin altında kaldı ve ağustos ayında 142 bin olarak gerçekleşti. Bu veriyle birlikte, reel piyasanın daha da canlanabilmesi için "FED'in daha geç faiz artırabileceği" senaryoları ağırlık kazanmaya başladı.
Hem ABD'de hem de Avrupa'da faizlerin düşmesi, iç piyasada da gösterge tahvilin faizinin 8.80'e kadar gerilemesine sebep oldu. Geçen hafta ortalarında 2.17'nin üzerini zorlayan dolar, yeniden 2.15'li rakamlara çekildi. Borsa da geride bıraktığımız haftayı yüzde 3'e yakın primle tamamladı. Dolar ve avronun merkezindeki hareketler, içeride TCMB'nin de faiz indirimlerini destekleyecek. Son toplantıda faiz indirimlerine mola veren Merkez Bankası'ndan, önümüzdeki toplantıda en az 0.25 baz puanlık bir indirim bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...