Samsung Gebze'ye geliyor

Samsung Gebze'ye geliyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin ilk Bilişim Vadisi, Samsung, Siemens ve Oracle gibi teknoloji devlerinin buluşma noktası olacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'de kurulacak Bilişim Vadisi'nde teknoloji devlerine yer vermek istediklerini belirterek Samsung, IBM, Siemens ve Oracle ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi. Türkiye'nin ilk Bilişim Vadisi, Samsung, Siemens ve Oracle gibi teknoloji devlerinin buluşma noktası olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, teknoloji devleriyle yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini, bazılarıyla anlaşmaya vardıklarını söyledi. nbsp;
Bakan Işık, Gebze Muallimköy'de 3 milyon metrekarelik alana kurulacak Bilişim Vadisi'nin Türkiye'yi inovasyon alanında bir üst lige taşıyacağını belirtti. Bilişim Vadisi'nin 2023 hedeflerinin yakalanması için ciddi etki sağlayacağına işaret eden Işık, "Kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara, ihracatı 500 bin dolara çıkarabilmemiz için kiloda hafif, pahada ağır teknolojik ürünler üretip, satabilmemiz gerekiyor. Bunun yolu da Ar-Ge'den, yani Bilişim Vadisi'nden geçiyor. Bilişim Vadisi'nin, Türkiye'nin ve dünyanın teknoloji ve eğitim üssü olmasını istiyoruz" diye konuştu.
Samsung, IBM, Sıemens, Oracle, Turkcell, Arçelik, Akbank, Abank ve Netaş gibi teknoloji devlerinin Bilişim Vadisi'nde yer alması için görüşmeler gerçekleştirdiğini bildiren Işık, Oracle firmasıyla Bilişim Vadisi'nin kuluçka merkezinde yer alması konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı. Diğer firmalarla da görüşmelerin sürdüğünü ve olumlu geçtiğini dile getiren Işık, yakın zamanda da Hewlett-Packard, Vakıfbank, Garanti Bankası, Kuveyt Türk, Halkbank ve Doğa Koleji ile Bilişim Vadisi'nde yer almaları hususunda toplantı yapılmasının planlandığını ifade etti. Bilişim Vadisi tamamlandığında toplam 150 bin bilim insanına istihdam sağlayacağına dikkat çeken Işık, diğer firmalara ilişkin şu bilgiyi verdi: "Türkiye'nin ilk Bilişim Vadisi; Samsung, Sıemens ve Oracle gibi teknoloji devlerinin buluşma noktası olacak. Bunların yanında yüksek güvenlikli Türkiye'nin ilk ağ anahtarı Ar-Ge ve üretim faaliyetlerini Bilişim Vadisi bünyesinde yapmak isteyen PoligonTR firması faaliyetleri için 400 metrekare ofis alanı talep etti. Robot teknolojileri alanında hizmet veren Altınay Robotik de Bilişim Vadisi'nde 3 bin metrekarelik alan üzerinde Ar-Ge binası yapmak için başvurusu tamamladı. Lojistik yazılımı alanında çalışan Skyblue firması da bölgede faaliyet göstermek için gerekli başvuruları yaptı."

Firmalar kuluçkaya yatacak
Bakan Fikri Işık, Bilişim Vadisi içinde 10 bin metrekare alana Türkiye'nin en büyük ve uçtan uca entegre ilk kuluçka merkezinin kurulacağını belirtti. Kuluçka merkezinde Türkiye'de ilk defa firmalarla birlikte 2 bin metrekarelik alanda Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) ve bin metrekarelik alanda da ön kuluçka alanı bulunacağına değinen Işık, "Bilişim Vadisi'nde, firmalarla birlikte kuluçka programı hazırlayacakları bir alanda bulunacak. Yeni inkübasyon sistemiyle firmaların Bilişim Vadisi bünyesinde kendi kuluçka programlarını başlatmalarını ve çığır açacak fikirlere ulaşmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...