Büyükşehirlere bilim merkezi

Büyükşehirlere bilim merkezi

GÜNDEM Haberleri

Bilimsel konularda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye'nin her bölgesine kurulması planlanan bilim merkezlerinde yeni gelişmeler yaşanıyor.

Konya'da açılan ilk bilim merkezinin ardından Bursa, Kayseri ve Kocaeli'de de çalışmalar hızlandı. Ayrıca Ankara, Samsun, Gaziantep, Eskişehir ve Sakarya gibi şehirlere yapılması için ön protokol imzalanan bilim merkezleri için belediyeler bekleniyor. Belediyelerin, merkezlerin yapımı nbsp;için gerekli yükümlülükleri en kısa sürede yerine getirmesiyle birlikte çalışmalara başlanacak. Ancak TÜBİTAK'tan edinilen bilgiye göre bilim merkezlerinin yapımı için ayrılan bütçe yetersiz kalıyor. Problemi çözmek için devreye giren TÜBİTAK, bütçe artırımı çalışmaları yapıyor. nbsp;
Yapımı süren 3 bilim merkeziyle ilgili çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor. Kocaeli, Bursa ve Kayseri'de yapılan merkezlerde, halkın beğenisine sunulacak sergiler ve teknik sistem çalışmaları hız kazandı. Bu üç şehirde yapımı devam eden merkezlerin açılışları önümüzdeki 3 yıl içinde yapılacak. Kocaeli ve Kayseri Bilim Merkezlerinin 2015 Mart ayında ziyarete açılması beklenirken Bursa'daki bilim merkezinin 2017 Haziran'ında açılması planlanıyor.
Osman Çabanoğlu ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...