Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşme

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel kabul edecek. Görüşmede IŞİD masaya yatırılacak.

ABD Savunma Bakanı Hagel bugün Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacak. Hagel, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek. Görüşmede IŞİD terör örgütünün faaliyetleri başta olmak üzere bölgedeki sıcak gelişmelerin masaya yatırılması bekleniyor.

ABD Başkanı Barack Obama da IŞİD terör örgütüyle mücadele stratejilerini çarşamba günü kamuoyuna açıklayacağını açıklamıştı. Obama açıklamasında Türkiye, Suudi arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün gibi Sünni ülkelerin "adım atmalarına" ihtiyaç olduğunu belirtmişti.

Erdoğan ile Hagel'in yapacağı görüşmede ele alınacak konu başlıklarının, ABD'nin IŞİD'le mücadele stratejisine de katkı sağlayacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşme
İlk görüşme Genelkurmay'da

Irak ve Ukrayna ana gündem maddeleriyle Ankara'ya gelen ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ilk görüşmeyi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile yaptı.

Ankara'daki görüşmelerde Suriye, Irak ve Ukrayna'nın ana gündem maddelerini oluşturması bekleniyor.


ABD Savunma Bakanı Hagel'in NATO Zirvesi'nin ardından hem Ukrayna için oluşurulacak misyon hem de IŞİD saldırılarına dönük kurulacak çekirdek koalisyon için destek isteyeceği belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...