Asansör faciası neden yaşandı?

Asansör faciası neden yaşandı?

GÜNDEM Haberleri

Mecidiyeköy'deki rezidans inşaatında 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasının nedeni araştırılıyor...

Mecidiyeköy'deki rezidans inşaatındaki asansör faciasının nedeni araştırılıyor. 10 işçiyi taşıyan asansör, 32. kattayken yere çakılmış ve işçiler hayatını kaybetmişti. nbsp;Olayın ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderilen nbsp;10 nbsp;işçinin cenazesi nbsp;otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.

Arama-kurtarma çalışmaları sonuçlanınca bu kez facianın nasıl yaşandığını belirlemek için uzmanlar asansörün düştüğü yerde inceleme yaptı. nbsp;Önce emniyetin olay yeri ekibi, ardından da makine mühendisleri geldi.

ARANAN 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Faciayla ilgili aranan şüpheliler T.D. ile A.A., yürütülen çalışmalar sonucu gözaltına alındı. nbsp;Olayın ardından gözaltına alınan 9 kişi polisteki ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

İŞÇİLER MEMLEKETLERİNE DÖNÜYOR

Asansör faciasının yaşandığı şantiyede çalışan işçiler bavullarını alıp memleketlerinin yolunu tuttu. İşçilere 15 gün boyunca izin verildiği öğrenildi. Şantiye alanından çıkan işçiler gazetecilere açıklamalarda bulundu. Olumsuz koşullarda çalıştıklarını söyleyen işçiler güvenliğin yetersiz olduğunu tekrarladı. Bu sırada şantiye sahasından çıkan özel güvenlik görevlilerinin gazetecilere açıklama yapan işçilere müdahale etmek istedi. Güvenlikçilere gazeteciler tepki gösterdi. Bölgede polisin aldığı güvenlik önlemleri de sürüyor.

'ASANSÖR SABAH BOZUKTU'

İşçilerden Ahmet Demir ''Sabah işe başladığımızda asansör bozuktu. Yüzlerce kişi 1,5 saat tamirini bekledik'' iddiasında bulundu.

'ASANSÖR BİR SÜRE ÖNCE YİNE ÇAKILDI'
İşçilerden Hüseyin Yıldız, asansörün bir süre önce yine çakıldığını, ancak mesafenin kısa olması nedeniyle bir şey olmadığını söyledi.


5 AY ÖNCE DE BİR KAZA OLMUŞ
5 ay önce aynı şantiyede bir başka işçinin daha yine yüksekten düşerek öldüğü ortaya çıktı. Olay üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 5 bin 600 lira para cezası uyguladı.

Facianın yaşandığı rezidans şantiyesinde dün gün boyu protesto eylemleri düzenlendi. Gösterilere zaman zaman polis müdahale etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...