O araçlar trafikten toplanıyor

O araçlar trafikten toplanıyor

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hurda motorlu araçların alımına başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ömrünü tamamlamış ve trafikten silinme işlemleri gerçekleştirilmiş 1990 model ve altı olan hurda araçların alımına başlandığını bildirdi. nbsp;Belediyeden yapılan açıklamada, eski teknoloji ile üretilmiş, çevre kirliliği, trafik akışı ve yakıt tasarrufuna kadar birçok dezavantajı bulunan eski araçların trafikten çekilmesi ile İstanbul'un rahat bir nefes alacağı belirtildi.
Açıklamada, trafik ve doğa için risk faktörü oluşturan bu araçların hurdaya ayrılma işlemlerinin artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağı bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla hurda motorlu taşıtlarla ilgili verilen göreve ilişkin işlemlerin, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Müdürlüğü tarafından yürütülmesinin kararlaştırdığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İBB Atık Yönetim Müdürlüğü, hurda motorlu taşıtlarla ilgili hazırlıklarını tamamladı. Yapılan çalışmalar neticesinde ömrünü tamamlamış ve trafikten silinme işlemleri gerçekleştirilmiş 90 model ve altı olan hurda araçlar Ümraniye Küçüksu Caddesi Asfalt Sokak'ta bulunan Atık Yönetim Müdürlüğü Hekimbaşı Hizmet Birimi'ne teslim ediliyor. Toplanan araçlar söküm işlemleri sonrası ayrı ayrı depolanıyor ve MKE'ye gönderilerek geri dönüşüm işlemine sokuluyor."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...