Çifte emeklilere kötü haber

Çifte emeklilere kötü haber

Ekonomi Haberleri

Yargıtay, bir kişiye iki ayrı emeklilik maaşı bağlanamayacağına hükmetti.

Yargıtay'dan, iki sosyal güvenlik kurumundan emekli olarak "çifte maaş" almayı planlayanlara kötü haber geldi.


Sosyal Güvenlik Kurumu, hem SSK'dan hem de Emekli Sandığı'ndan iki ayrı statüde emekli olmaya yetecek kadar çalışması bulunan bir vatandaşın emekli maaşlarından birini iptal etti.


1941 doğumlu vatandaş, 1966-1993 arasında SSK'ya tabi olarak çalışmaları dolayısıyla 1993'te SSK'dan emekli oldu. Aynı kişi, 15 Ocak 1998'de bir kamu kurumunda Emekli Sandığı'na bağlı çalışmaya başladı.


9 yıl sonra emekliliğe hak kazanan vatandaş, Emekli Sandığı'ndan da maaş almaya başladı. Ancak SGK, sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında toplanmasını gerekçe göstererek vatandaşın SSK maaşını kesti.


Maaşı iptal edilen vatandaş, konuyu yargıya taşıdı. Dava, Yargıtay'a kadar uzandı.


Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SGK'yı haklı bularak, "Çifte sigortalılık üzerinden birden fazla yaşlılık aylığı almak mevzuata aykırı" dedi. Kararla, tek bir sosyal güvenlik kurumu üstünden emekli olarak tek maaş alınması mümkün olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...