Apple sağlığa el attı

Apple sağlığa el attı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın üreteceği akıllı saatlerle tansiyon, kolesterol, şeker, yakılan kalori ölçülebilecek ve laboratuvar sonuçlarına ulaşılabilecek.

Apple geçen yıllar içerisinde müzikten telefonlara kadar bir çok alana girdi. Şimdi ise teknoloji devi sağlık ve fitnes alanına giriyor. Apple'ın bu sektör girişi girişimciler ve sağlık sağlayıcılar içerisinde de heyecan oluşturuyor. Ancak Apple bunun için düzenleyici kurumların şartlarını geçmek ve mahremiyet ile ilgili zorlukları aşmak zorunda.
APPLE'DAN AKILLI SAAT
Apple'ın Salı günü kişinin sağlığını ve fitnes durumunu ölçen 10'dan fazla sensör barındıran akıllı saatini tanıtması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan New York'taki kanser merkezi Memorial Sloan Kettering yetkilisi, "Apple bunu yaptığında tüketiciler bu işi daha da ciddiye alacaktır." diyor. Bu sağlık kurumu Apple cihazları ile uyumlu sağlık uygulamaları da geliştiriyor. Bu yönde uygulamalar geliştiren kurumlar içerisinde büyük sağlık sigorta şirketi Kaiser Permanente ve Mayo Clinic de bulunuyor.
İNSANLAR SAĞLIK DURUMLARINI İZLEYEBİLECEK
Caroline, "Apple'ın cihazı ile insanlar sağlık durumlarını izlemek için gerekli tüm donanıma sahip olmuş olacak" dedi. Apple bu yöndeki niyetini bu alanda büyük isimleri işe alarak gösteriyor. Ayrıca Apple tarafından oluşturulan veri havuzu HealthKit, iOS uygulamaları ile çalışacak ve bu havuz sayesinde çeşitli cihazlardan elde edilecek veriler toplanacak.
KİŞİNİN İZNİ İLE ÇALIŞACAK
HealthKit sayesinde ayrıca bu bilgiler doktorlara, uygulama geliştiricilere de kişinin izni dahilinde ulaştırılabilecek. HealthKit, Apple'ın bir sonraki mobil işletim sistemi iOS 8 ile çalışacak. Bu işletim sisteminin de bu ayın sonunda çıkması bekleniyor. Yeni işletim sisteminde Health isimli yeni bir uygulama da bulunacak. Bu uygulamada, kap atışları, yakılan kalori, kan şekeri, kolesterol gibi bilgiler ile laboratuvar sonuçları gibi verilere ulaşılabilecek.
İNSANLAR SAĞLIK GİDERLERİNE PARA VERMEK İSTEMİYOR
Apple'ın zamanlaması da daha iyi. Google bu yönde bir portali hayat geçirdiğinde akıllı telefonlar bu kadar yaygın değildi. O zamanlar şimdi olduğu gibi sağlık uygulamaları da yeniydi. Artık insanlar sağlık giderlerine para vermek istemediği için sağlıklarını daha yakından takip etmek istiyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...