2024 yılında Çin ABD'yi geçmiş olacak!

2024 yılında Çin ABD'yi geçmiş olacak!

Ekonomi Haberleri

IHS Economics raporuna göre, Çin 2024'te 28,2 trilyon dolarlık büyüklükle ABD'yi geride bırakacak.

Çin'in 2024'e kadar dünyanın en büyük ekonomisi olacağı öngörüldü. Satın alma gücü paritesi yerine dolar bazlı yöntem kullanılarak hazırlanan IHS Economics raporuna göre, önümüzdeki 10 yıllık süreçte Çin tüketimdeki artışı dengeleyerek yerel ekonomi yapısını tekrar şekillendirecek. Raporda, tüketim harcamasındaki artışın Çin'in nominal milli gelirini şu anki 10 trilyon dolarlık seviyeden 2024'te 28,25 trilyon dolara yükselteceği beklenirken, bu rakamın ABD için 27,31 trilyon dolar olacağı öngörülüyor.


Krizin habercisi onlar


Yazılan son bir makalede uzmanlar, gelişmekte olan ülkelerin popüler olduğu zamanlarda ekonomik kriz yaşanma ihtimalin arttığına işaret edildi.


Küresel ekonomide yeni krizlerin habercisinin gelişen ülkeler olduğu öne sürüldü. nbsp;Ekonomi araştırmalarıyla bilinen analistler Christoph Trebesch, Helios Herrera ve Guillermo L. Ordoñez, ekonomi politikaları sitesi voxEU'da kaleme aldıkları makalede, gelişen ülkelerin popüler hale gelmesinin, yeni krizin yaklaştığına işaret ettiğine dikkat çekti.. Analistler makalede, "Yaptığım araştırmalarda gördük ki, gelişen ülkelerde bir hükümetin öne çıkması sonrasında o ülkede kesinlikle finansal kriz patlak veriyor" ifadesine yer verdi. Uzmanlar krizlerin en büyük işaretlerinin ise kredi balonları ve sermaye akışlarındaki artış olduğuna işaret etti. nbsp;


GELİŞMİŞ ÜLKELERDE TAM TERSİ nbsp;


Analistler, "Ancak yaptığımız araştırmalarda bu durumun sadece gelişen ülkelerde yaşandığını, gelişmiş ülkelerde böyle bir şeyin yaşanmadığını gördük" diye devam etti. Uzmanlar, ABD, Japonya, İngiltere gibi ülkelerdeyse finansal krizlerden önce kesinlikle hükümetin gözden düştüğünü belirtti. Analistler bu bulguya Güney Kore, Rusya, Endonezya, Filipinler gibi 1990'lı yıllarda ciddi krizler yaşamış ve para birimleri değersiz hale gelmiş ülkeleri inceleyerek ulaştıklarına dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...