O anları anlattı

/ Kaynak: İHA
O anları anlattı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Asansör kazasına ilk müdahale eden işçilerden Maruf Eren, asansörün arızalı olduğundan Aziz Torun dahil şirket yetkililerinin haberi olduğunu söyledi.

Mecidiyeköy'de meydana gelen asansör kazasına ilk müdahale eden işçilerden Maruf Eren, asansörün arızalı olduğundan Aziz Torun dahil tüm şirket yetkililerinin haberi olduğunu söyledi.

Maruf Eren, işçilere, eylemlere katılmamaları ve açıklama yapmamaları yönünde baskı yapıldığını belirterek, "Eğer oradaki bir dairenin fiyatı işçiler için harcansaydı şuan 10 arkadaşımız ölmeyecekti" dedi.

Mecidiyeköy eski Ali Sami Yen stadındaki bir rezidans inşaatının asansörünün çakılması sonucu 10 işçi hayatını kaybetmişti. Olay sonrası kazaya ilk müdahale edenlerden işçi Maruf Eren yaşananları anlattı.

Diyarbakır'dan geldiği öğrenilen işçi Maruf Eren, "Saat 19.26'da bir yankıyla ve patlama sesiyle kalktık. Gidip ne olduğuna baktığımız da ise görmek istemediğimiz bir manzaraya şahit olduk. Elektrik vardır diye hemen müdahale etmekten korktuk. Elektriği kontrol altına aldıktan sonra elimizle çıkarabildiğimiz parçaları çıkarttık. Onlara şehit diyorum çünkü iş kazası değil, onlar şehit mertebesine ulaşacak arkadaşlardı" dedi.

Asansörün arızalı olduğundan Aziz Torun dahil tüm şirket yetkililerinin bilgisi olduğunu ifade eden Eren, "Dün Aziz Torun televizyona çıkıp açıklama yaptı. Ölen arkadaşlarımızı neredeyse suçluyordu. Ayıptır, vicdan var. Senin hiç mi çocuğun yok. Burada arkadaşımızın 2 tane evladı gitti. Onların cesetleri birbirine sarılıydı. Ölüm anında neleri düşündüler ancak onlar bilir. O ailelerin ciğerleri parçalanıyor. Allah korusun herhangi birimizin evladı ya da Aziz Torun'un evladı orada olsaydı bunları söyleyebilecek miydi?" ifadelerini kullandı.

Asansörde her zaman yapılan işlemlerden birinin anlık arıza giderme olduğunu söyleyen Maruf Eren, "Köklü çözüm yok. Alimaklar zaten eski alimaklar. Sürekli arıza veren alimaklar. Kazanın tek bir nedeni 31. katta yani alimakın çok çıktığı kat 31 ile 32 arasındaki bağlantıda yani orada stop sensörü olması gerekiyordu. Maliyetini bilmiyoruz ama en fazla 3-5 milyar bir şeydir. Ne yazık ki olmayışından dolayı alimakın orada stop etmesi gerekirken stop etmedi. Raydan çıkarak direkt 32. kattan aşağıya indi. Daha önceden bu asansör çok kullanıldı. En az 10 yıllık makineler bunlar. Daha önce içinde arkadaşlarımız varken tekrardan düştü. Ancak raydan çıkmadığı için paraşütleri patladı. Patladığı için hiçbir şey olmadı. Bundan tüm şirket yetkililerinin haberleri var. O zaman 2. kattan düştü ama dediğimiz gibi olduğu için kimseye bir şey olmadı. O zaman alimakın kullanan arkadaşımız hastaneden rapor olarak psikolojik tedavi gördü. O olaydan sonra rapor alarak işe gelmedi" şeklinde konuştu.

Öte yandan, olayın yaşandığı andan bu yana şantiye çevresinde çevik kuvvet polisi ve TOMA'larla geniş güvenlikli önlemi devam ediyor.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...