Mısır'da İhvan yetkililerinin yargılanmasına devam edildi

/ Kaynak: AA
Mısır'da İhvan yetkililerinin yargılanmasına devam edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Muhammed Bedii ve yardımcılarının da bulunduğu 34 İhvan yetkisinin yargılandığı davaların görülmesine devam edildi.

Mısır'da, arasında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve yardımcılarının da bulunduğu 34 İhvan yetkisinin yargılandığı davaların görülmesine devam edildi.

Başkent Kahire'nin güneyinde yer alan Tora'daki Polis Akademisi'nde kurulan Kahire Ceza Mahkemesi'nde, arasında Bedii ve yardımcıları Hayrat eş-Şatır ile Reşad el-Beyyumi'nin bulunduğu 17 İhvan yetkisinin yargılandığı "rehberlik bürosu olayları" olarak bilinen davanın duruşması yapıldı. İki suçtan hüküm giyen ve arasında bunu itiraf eden bir kişinin de bulunduğu 6 şahidin dinlendiği oturumda Kahire Ceza Mahkemesi, Savcılık konuşmasının dinlenmesi için duruşmayı 20 Eylül'e erteledi.

Savunma Heyeti Sözcüsü Avukat Muhammed ed-Demati, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, olaya şahitlik eden şoför Seyyid İbrahim'in iki sabıkası olduğuna dikkati çekerek, "Daha önce benzer olaylardan suçlu bulunan sabıkalı kişilerin tanıklığı, kendilerini suçlu çıkarır" dedi.

Aynı davada, Bedii'nin yanı sıra yardımcıları Hayrat Şatır, Reşad el-Beyumi, Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Saad el-Katatni, yardımcısı İsam el-Aryan, HAP Genel Sekreteri Muhammed Biltaci, eski İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif, eski Gençlik Bakanı Usame Yasin yargılanıyor.

Sanıklar, 30 Haziran 2013'te başlayan yönetim karşıtı gösteriler sırasında, İhvan Genel Merkezi önünde 9 kişinin ölümü ve 91 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarda "öldürmeye teşvik, ruhsatsız silah bulundurma, silahlı gruplara katılmakla" suçlanıyor.

-Duruşma 1 Ekim'e ertelendi

Minya Ceza Mahkemesi de İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Muhammed İzzet ile 16 İhvan yetkilisinin yargılandığı bir diğer davayı, delillerin incelenmesi için 1 Ekim'e erteledi.

Başsavcılık sanıkları, "terör örgütüne üye olmak, şiddete teşvik, arbede çıkarmak, ordu ve polis karşıtı gösteri çağrısında bulunmak, gösteri yasağını delmek, silah ve mühimmat bulundurmak" gibi çeşitli iddialarla mahkemeye sevk etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...