Norveç Dışişleri Bakanı Brende Gazze'de

/ Kaynak: AA
Norveç Dışişleri Bakanı Brende Gazze'de

DÜNYA Haberleri  / AA

Gazze'yi ziyaret eden Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti bakanlarıyla görüştü.

İsrail ve Ramallah temaslarının ardından Gazze'yi ziyaret eden nbsp; Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, Filistin UlusalUzlaşı Hükümeti bakanlarıyla görüştü. nbsp;

Brende, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze'deki evinde gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında, İsrail saldırılarında yıkımın yaşandığı Gazze'nin yeniden imarının görüşüleceği konferansın 12 Ekim'de Mısır'da yapılacağını bildirdi.

Ülkesinin, bölgenin yeniden imarı için desteğine vurgu yapan Norveçli Bakan Brende, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bu konuyu ele aldıklarını, Abbas'la da yeniden imar ve Gazze'ye insani yardım götürülmesi meselelerinde istişare edecekleri toplantı yapacaklarını belirtti.

Brende ayrıca Filistin ve İsrail arasındaki anlaşmazlıkların çözülmesinin gerekliliğine işaret ederek, ülkesinin Filistin halkının bağımsız devlet kurma hakkını desteklediğini ifade etti.

Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine ise dünya liderlerine, Gazze'yi ziyaret ederek, Filistin halkının yaşadığı yıkım ve acılara yerinde tanıklık etmeleri çağrısında bulundu. nbsp;

İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazz'ye 7 Temmuz'da başlattığı 51 gün süren saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, 41 bin 350 ev, 197 cami ve 208 okul zarar görmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...