Başbakan faciayla bizzat ilgileniyor

Başbakan faciayla bizzat ilgileniyor

GÜNDEM Haberleri

Hükümet, artan iş kazalarına el koydu. Teftiş Kurulu kazaları araştıracak iş güvenliği eylem planı hazırlanacak

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Bülent Arınç, "Nerede eksik var onları göreceğiz. Başbakanımız, Teftiş Kurulu'nu görevlendirecek. Bu hafta Çalışma Bakanlığımızdan brifing alacak. İş güvenliği eylem planı da bizzat başbakanımız tarafından açıklanacak. 'Ne iş versen yaparım' dönemi geçti. Mesleki yeterlilik kurumunun faaliyetlerine önem verilecek" dedi. nbsp;
Bakanlar Kurulu, 62. Hükümetin güvenoyu almasının ardından ilk kez dün bir araya geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan ve 5 saat süren toplantıda, İstanbul Mecidiyeköy'deki rezidans yapımı sırasında meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör faciası konuşuldu. Alınan kararları ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıkladı:
TEFTİŞ KURULUNA GÖREV
nbsp;"Başbakanımız görüşmeler sonunda kendi yetki ve sorumluluğunda bulunan Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu görevlendirecektir. Başbakanlık Teftiş Kurulu da, bu spesifik olayla değil, 3.5 yıl önce çıkarılan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, geçtiğimiz 3-4 yıl içindeki uygulamaları ve verimlilik analiziyle ilgili eksiklik var mıdır, yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç var mıdır, yetki ve sorumluluklar kimlerdedir; bunları araştıracaktır.

EYLEM PLANI AÇIKLANACAK
İş Güvenliği Eylem Planı yapılması ve açıklanması en kısa zamanda bizzat Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından yapılacaktır. 'Ne iş olsa yaparım' dönemi artık geçti. Mesleki yeterlilik kurumunun faaliyetlerine önem verilecek. Şüphesiz acılı ailelere yardımlar karşılıksız yapılacaktır. Ama bunların kanunen şehit sayılması düşünülmemiştir."

ÇÖZÜMDE IŞIK GÖRÜNDÜ
Başbakan Yardımcısı Arınç, çözüm süreci konusunda yeni bir toplantı yapacaklarını belirterek, "Ben bu sürecin içinde önemli bir rolün içindeysem 'bunu şu zaman yapacağız, şunlar şu maddeler olacak' diye kamuoyuyla paylaşmam" dedi. Arınç, alınan kararların da davul zurnayla duyurulmayacağını vurgulayarak, "2 yıllık süreçte bugün geldiğimiz noktada çözüme çok daha fazla yaklaştığımızı ve sürecin artık aydınlık ışık olarak görülebildiğini söyleyebilirim" diye konuştu.
Gülen'in iadesi belgelerle olacak
Başbakan Yardımcısı Arınç, Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili olarak, "Biz bütün mücadelemizi hukuk çerçevesinde yapacağız. Bunun dışında kimse bizden bir şey beklemesin. ABD'deki o zatın Türkiye'ye iadesi veya o ülkeden sınır dışı edilmesi istenecekse, ABD'nin ilk defa soracağı şey eldeki bilgi ve belgelerin kendisine ulaştırılmasıdır. Biz bunun gerekli inanırız" ifadesini kullandı. Arınç, bu konuda, MİT ve CIA arasında ortak çalışma olabileceğinin de altını çizdi.
İsmail Sonsuz ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...