Bedelli askerliğe büyük destek! Yaş 25, bedel 15 bin

Bedelli askerliğe büyük destek! Yaş 25, bedel 15 bin

GÜNDEM Haberleri

Askerlik problemi olanların önemli bir bölümü "Yaş 25, bedel 15 bin TL olsun" diyor...ORC'nin anketinde 'bedelli'ye destek yüzde 65.2 çıktı.

Vatani görevini yapmamış olanların önemli kısmı bedelli askerlik beklentisi içinde... Araştırma şirketi ORC'nin bin 320 kişiyle yaptığı ankette 'bedelli'ye destek yüzde 65.2 çıktı. "Yaşta alt sınır 25 olsun" diyenlerin oranı yüzde 64'ü buldu. "Bedel ne kadar olmalı?" sorusuna katılanların yüzde 59'u "15 bin nbsp;TL" cevabını verdi. Yüzde 89 ise vicdani redde karşı çıktı. nbsp;Köşk seçimi öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği bedelli askerlik kanunu, kamuoyunda büyük destek görüyor. Aileleriyle birlikte 4 milyona yakın genç dört gözle bedelli askerlik için yapılacak düzenlemeleri bekliyor. Araştırma şirketi ORC'nin 30 büyükşehirde gerçekleştirdiği ankete göre halkın % 65,2'si bedelli askerliği destekliyor. Ankete katılanların % 34.8'i ise buna karşı. Ankette askerlik problemi olanlara sorulan, "Bedel ne kadar olmalı" sorusuna yüzde 59,1 oranında "15 bin TL", yüzde 32 oranında "20 bin TL" ve yüzde 8,9 oranında "Farketmez" cevapları verildi. Katılımcılara bedelli askerlikte yaş sınırının kaç olması gerektiği de soruldu. Bu soruya yüzde 64 oranında "25 yaş üstü", yüzde 26,5 oranında "27 yaş üstü" ve yüzde 9,5 oranında "29 yaş üstü" cevapları verildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...