CHP kaynıyor, Kılıçdaroğlu hile yaptı tartışması

CHP kaynıyor, Kılıçdaroğlu hile yaptı tartışması

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu'nun cinsiyet kotasından yararlanarak Bekaroğlu'nu Parti Meclisi'ne taşıması partiyi ikiye böldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'ye katılan eski Saadet Parti'li Mehmet Bekaroğlu'nu Parti Meclisi'ne taşıyabilmek için 'cinsiyet kotası'na başvurması tartışmalara sebep oldu. CHP'li Yaşar Seyman, Parti Meclisi'nde yüzde 33 kadın kontenjanının yanlış uygulandığını belirtip Seçim Kuruluna itirazda bulundu. Ulusalcı Milletvekili Birgül Ayman Güler de cinsiyet kotasının kadınlara pozitif ayrımcılık yapmak için konulduğunu belirterek, yapılan uygulamanın tüzüğe karşı hile olduğunu savundu. Güler, düşük oy almalarına karşın cinsiyet kotası yoluyla PM'ye giren Mehmet Bekaroğlu ve Sencer Ayata'yı istifaya davet etti.
ÖZÇELİK'E İSTİFA FORMÜLÜ
Öte yandan yeni PM'de dış politika konusunda uzman isim bulunmaması sıkıntısı yaşanıyor. Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'na listesinde yer vermemişti. Dış politika uzmanlarından Osman Korutürk de PM'de yer almadı. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer verdiği ve Genel Başkan Yardımcısı yapmayı düşündüğü ancak delegenin yeterli oyunu alamadığı için PM listesine giremeyen eski Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı eski Büyükelçi Murat Özçelik için de parti kulislerinde değişik formüller tartışılıyor. Anahtar listede olmadığı halde Parti Meclisi'ne oldukça yüksek bir oyla giren Manisa Milletvekili Özgür Özel'e grup başkanvekilliği önerilerek istifasının sağlanması böylece yedek listeden Özçelik'in PM üyeliğine gelmesinin yolunun açılması üzerinde duruluyor. Parti kulislerinde ikinci bir seçenek olarak da Kılıçdaroğlu'nun Özçelik'i danışmanlık görevine getirebileceği, MYK'da yapacağı değişiklikle de dış politikadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Haluk Koç veya Gülsün Bilgehan'ı nbsp;atayabileceği konuşuluyor.
Şükran Kaban Ankara


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...