Galatasaray'dan Borsa'ya Fener ve Beşiktaş üzerinden cevap!

Galatasaray'dan Borsa'ya Fener ve Beşiktaş üzerinden cevap!

SPOR Haberleri

Galatasaray, finansal uyarı aldığı SPK'ya gönderdiği yazıda, ezeli rakiplerini örnek göstererek, şirketler arasında ayrımcılık yapıldığını ileri sürdü.

Galatasaray, Borsa Yönetim Kurulu'nun yaptığı 'finansal' uyarının ardından bir KAP'a bir açıklama yaparak finansal tedbirlerin düzeltilmesi için alınacak önlemleri sıraladı. Galatasaray, Borsa Yönetim Kurulu'na "İlgili yazınızda ifade edilen uyarıların sektördeki şirketler arasında ayırımcılık yapıldığını düşündürecek şekilde selektif olarak yapılması son derece düşündürücüdür" açıklamasında da bulundu.
İşte sarı-kırmızılıların
madde madde aldığı tedbirler:
1 -Şirketimizin finansal borçlarının uzun vadeye yayılması, kur farkı zararlarının dengelenmesi adına finansal borçlarımızın para biriminin büyük bölümünün Türk Lirası'na döndürülmesi, yeni dönem oyuncu sözleşmelerinde kurların sabitlenmesi konusunda önemli adımlar atılmıştır.
2 - nbsp;Arena'dan elde edilen yıllık 80 milyon TL'lik gelir de, 1 Haziran 2014 tarihinden itibaren şirketimize ait gelir olarak kaydedilmeye başlanarak, şirketimizin karlılığının olumlu yönde seyretmesi beklenmektedir.
3 - nbsp;Şirketimizin en önemli varlığı olan futbol takımımızın hedef bölgelere yönelik olarak gerçekleştireceği sezon öncesi turlarla gerek bu bölgelerdeki marka bilinirliliğini arttırmayı, gerekse düzenlenecek etkinliklerden ilave ticari gelir elde etmeyi hedeflemekteyiz.
4 -Yakın zamanda sona eren olan forma sponsorluğunun, belirgin bir seviyede artacak şekilde yenilenmesi için çalışmalar sürmektedir.
5 -Futbol Akademisi'nin, alanında dünyanın en önemli uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından çok kapsamlı ve uzun bir analizinin yapılmasını takiben, uluslararası alanda en iyi model örnek alınarak yapılandırılması hedeflenmektedir.
6 -Futbolda mali sürdürülebilirliği belirleyen en önemli faktör olan, "sporcu ve teknik kadro ücretlerinin toplam giderlere olan oranı" konusunda tedbirleri devreye sokmuş bulunmaktayız. nbsp;
Ayrımcılık çıkışı
Sarı-kırmızılılar, ezeli rakiplerini örnek göstererek, şirketler arasında ayrımcılık yapıldığını ileri sürdü ve "Nitekim son yıllık mali tablolara bakıldığında şirketimizin özkaynakları bir önceki yıla göre 55 milyon TL artışla negatif 15,5 milyon TL'ye erişirken, aynı sektörde faaliyet gösteren Fenerbahçe Futbol Yatırımları A.Ş.'nin özkaynakları aynı dönemde 363 milyon TL azalarak negatif 240,5 milyon TL, Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.'nin özkaynakları ise 144,2 milyon TL azalarak negatif 364,1 milyon TL'ye ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...