Fatih Terim İrlanda'yı imha planını belirledi, şifremiz tempo

Fatih Terim İrlanda'yı imha planını belirledi, şifremiz tempo

SPOR Haberleri

"Darbe yemeden başlamak istiyoruz. İyi başlangıçlar önemlidir. Hızlı, tempolu, güçlü bir futbol oynayacağız. Bundan herkes emin olsun"

EURO 2016 grup elemelerindeki bugünkü ilk İzlanda maçı öncesi görüşlerini açıklayan A Milli Takım hocası Fatih Terim, sahaya yansıyacak ay-yıldızlı mentalitenin de ipuçlarını verdi. Terim dün bir basın toplantısı yaptı. İzlanda'yı hiç de hafife almadığını açıkça söyledi. "20 oyuncuları Avrupa takımlarında. İki hücumcusu golcü. Kesinlikle dikkat edeceğiz" derken ihmalsiz bakış açısını da gözler önüne serdi. Ve Türkiye... Fatih hoca yıllardır bildiğimizi yineleyerek, "Hızlı, tempolu, güçlü futbol oynayan kazanacaktır. Ben hep bu yolda oldum. Kaybederken de böyle kaybettim. Rakibe bakmaksızın kendi oyun anlayışımızı sahaya yansıtan bir takım istiyorum. Güçlü ve olumlu bir futbol oynayacağız. Bundan herkes emin olsun" sözleriyle 'made in Terim' mottosunu bir kere daha dillendirdi.

Volkan patlamasını Allah bilir
Fatih hoca şöyle devam etti: Darbe yemeden başlamak istiyoruz. İyi başlangıçlar önemlidir. İyi başlamak istiyoruz... Kaybetmeme reaksiyonu takımda oluşmuş durumda. Bu kaybetmeyeceğiz anlamına gelmiyor. Kaybetmeye karşı çıkmak anlamında. Kaybetmemek için risk almayı göze alan bir ekibiz... İzlanda fit durumda. Bu bizim için dezavantaj. Biz ise sezon başı olduğundan fit değiliz. Bu bahane değil samimi bir açıklama... Bizim gibi büyük ülkelerin turnuva kaçırmaları kabul edilir gibi değil. Bunun biraz baskısı var çocuklarda. Atmaya çalışıyoruz... Hepimiz buradayız. Olabilecek bütün zorlukları hep beraber göğüsleyeceğiz. Volkan patlamasını Allah bilir. Biz Yaradana sığınarak geldik; bakalım neler olur... Toplantıda Emre Belözoğlu da, "2016'ya gitmek istiyoruz. Yarın (bugün) 1. dakikadan 90. dakikaya iyi konsantre olursak, İzlanda'yı yenebilecek güçte bir takımız" şeklinde konuştu. nbsp;

Son çalışma taktik
A Milli Takım son çalışmasını dün maçın oynanacağı Laugardalsvöllur Stadı'nda yaptı. Fatih Terim yönetimindeki antrenmanı Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ve yardımcıları da izledi. A Milliler ısınma ve koşu çalışmaları sonrası taktik idman yaptı. nbsp;



Emre'ye yaş günü sürprizi
A Milli Futbol Takımı formasını en çok giyen (92 kez) faal futbolcu olan Emre Belözoğlu, 34. yaş gününü ay-yıldızlı takımın İskoçya'daki kampında kutladı. Ay-yıldızlı oyuncunun yaş günü için özel bir pasta yaptırıldı. Daha sonra takım arkadaşları Emre'yi yeni yaşı nedeniyle tebrik etti. Tecrübeli futbolcu ise yapılan sürprize teşekkür ederek, "Allah herkese böyle bir yaş günü kutlamak nasip etsin" ifadesini kullandı.




Mutlu etme sırası bizde
TFF Yönetim Kurulu, Türkiye'nin Edinburgh Başkonsolosu Selim Lutfi Turgut için milli takımın kamp yaptığı otelde önceki gün yemek verdi. Yemeğin ardından, futbolcular ve teknik heyet toplantı odasına geçti ve A Milli Basketbol Takımı'nın 2014 FIBA Dünya Kupası'nda, Avustralya'yı 65-64 mağlup ettiği karşılaşmayı izledi. Ay-yıldızlı futbolcuların heyecan kasırgası şeklinde geçen maçta yerlerinde duramadıkları gözlendi. Milli futbolcular, "Şimdi sıra bizde. İzlanda'yı yenip, ülkemize bir sevinç de biz yaşatacağız" dediler.

LARS?Lagerback: Önce savunma
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A Grubu ilk maçında bugün Türkiye'yi ağırlayacak olan İzlanda Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Lars Lagerback kendilerini galibiyete taşıyacak bir oyun ortaya koyacaklarına inandıklarını söyledi. Lagerback, "Türkiye karşısında maça çok iyi konsantre olmalıyız. Galibiyet için anahtar faktör, iyi savunma yapmak. Çünkü gerçekten kaliteli bir Türk Milli Takımı var. Hücum güçleri oldukça yüksek ve biz de buna savunmada direnç gösterebilmeliyiz. Eğer savunma sorunları yaşamazsak, kendi evimizdeki maçtan istediğimiz sonuçla ayrılabiliriz" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...