Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzlanda ile 8. maç

/ Kaynak: İHA
İzlanda ile 8. maç

SPOR Haberleri  / İHA

A Milli Takım, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki ilk maçını bugün deplasmanda İzlanda ile oynayacak.

103 kilometrekare ve 319 bin nüfuslu İzlanda, 151 kilometrekare ve 335 bin nüfusu olan İstanbul'un Sarıyer ilçesinden bile küçük bir yer olmasına rağmen, bugüne kadar Türkiye karşısında önemli başarılara imza attı. Ay-yıldızlılar, zaman zaman volkanik patlamalarla da gündeme gelen İzlanda karşında kazanarak hem elemelere galibiyetle başlamak hem de rakibine karşı ikinci zaferini yaşamak istiyor.


1996 Avrupa Elemeleri'nde de Türkiye'nin başında Fatih Terim vardı ve ilk maçta rakip yine İzlanda'ydı. O zamana kadar ay-yıldızlılar, bu küçük ülke karşısında galibiyet yüzü görememişti. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçta Saffet Sancaklı, Hakan Şükür (2) ve Sergen Yalçın'ın golleriyle, Türkiye sahadan 5-0 galip ayrılmıştı.


Şimdi yer Reykjavik şehrindeki Laugardalsvöllur Stadyumu. TSİ 21.45'te başlayacak olan ve Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Ivan Bebek'in yöneteceği mücadelede, ay-yıldızlılar yeni bir zafer peşinde.


İZLANDA İLE 8. KEZ
Türkiye, İstanbul'un Sarıyer ilçesinden küçük olan İzlanda ile tarihinde 8. maçına çıkacak. İzlanda ile bugüne kadar 7 kez karşı karşıya gelen ay-yıldızlı takım, bu müsabakalarda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda Türkiye, rakip kaleye 9 gol atarken, kalesinde ise 13 gol gördü.


A Milli Takım, tarihinde ise 518. maçına çıkıyor. Türkiye şimdiye kadar 269'u resmi, 248'i özel olmak üzere geride kalan 517 maçta; 190 galibiyet, 120 beraberlik alırken, 207 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda 686 gol atarken, kalesinde ise 764 gol gördü.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...