Galatasaraylı taraftardan TFF'ye suç duyurusu

/ Kaynak: AA
Galatasaraylı taraftardan TFF'ye suç duyurusu

SPOR Haberleri  / AA

Galatasaraylı Lütfi Sarper Üstündağ, Süper Kupa finalindeki çıkan olaylardan dolayı bir maç saha kapatma cezası veren TFF hakkında tazminat davası açtı

Galatasaray taraftarı Lütfi Sarper Üstündağ, takımına Süper Kupa finalindeki çıkan olaylardan dolayı bir maç saha kapatma cezası veren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hakkında 1'er liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.


Üstündağ, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Manisa'da 25 Ağustos 2014'te oynanan Fenerbahçe - Galatasaray Süper Kupa finalindeki çıkan olaylardan dolayı takımının bir maç saha kapatma cezası almasının hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü. 2014 - 2015 futbol sezonu için Üstündağ'ın, Galatasaray sezonluk kombine biletini Passolig Kartı aracılığıyla aldığı belirtilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:
"Süper Kupa Müsabaka Statüsü'nün 13. maddesi gereğince müsabaka güvenlik organizasyonunu TFF'nin yapması gerekmektedir. TFF tarafından güvenlik tedbirlerinin alınmamasından dolayı stadyuma statüye aykırı yabancı maddeler sokulmuştur. Sahaya atılan yabancı cisimler sonucunda Galatasaray'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmiş ve dava konusu zararım oluşmuştur.
TFF tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınmış olsaydı, saha kapatma cezasına konu olan yabancı cisimler stadyuma giremeyecek ve sahaya atılmayacaktı. TFF, üzerine düşün yükümlülükleri yerine getirmediği için takımımın iç saha maçlarından ilkine gidemeyeceğim, maddi ve manevi zarara uğramış bulunmaktayım."






SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...