Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

3 çocuğu öldürülen babadan zor karar

/ Kaynak: İHA
3 çocuğu öldürülen babadan zor karar

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa'da, gürültü yüzünden çıkan kavgada üçüncü çocuğunu da kaybeden baba, oğlunun organları ile nakil bekleyenlere umut oldu.

Emrah Ece'nin organları 7 kişiye umut olurken, acılı baba Fedai Ece, zor bir karar verdiklerini söyledi. Edinilen bilgiye göre, 2 gün önce merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi Hüseyin Kanalıcı Caddesi üzerinde gece yarısı meydana gelen olayda, araba ile dolaşan Şefik (24), Ferit ve Emrah Ece kardeşler, cadde üzerinde market işleten Hurşit Ç. (61) ve cezaevinden yeni çıkan oğlu Umut Ç. tarafından gürültü yaptıkları gerekçesiyle ikaz edildi. Tartışmanın büyümesi üzerine öfkesine hakim olamayan Umut Ç, silahına sarılarak kurşun yağdırdı. Ferit ve Şefik Ece hayatını kaybederken, durumu ağır olan Emrah Ece ise yoğun bakımda tedavi altına alındı.

NAKİL BEKLEYEN 7 HASTAYA UMUT OLDU

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Emrah Ece de kurtarılamadı. İki oğlunu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşayan baba Fedai Ece, ölüm kalım savaşı veren Emrah'ın da beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine organlarının bağışlanmasına karar verdi. Emrah'ın kalp, karaciğer, akciğer, 2 böbrek ve 2 korneasını bağışlayan acılı aile, nakil bekleyen 7 hastaya umut oldu.

Emrah Ece'nin yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ifade eden Uludağ Üniversitesi Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya, "Emrah Ece isimli gencimiz yaralı halde hastanemize geldi. Kafasında ve karnında ciddi yaraları vardı. Dün gece hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Yakınlarından organ bağışı talep edildi. Onlar da ölen oğullarının bütün organları ile organ nakli bekleyenlere umut oldu. Organlarda sıkıntı olmadığı için nakil bekleyen kişilere umut oldu" dedi.

Aileye teşekkür eden Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Tahsin Yakut, "Kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailenin verdiği karar, bu konuda kendilerinin bizi cesaretlendirecek kadar metanetli olması nadir bir durumdur. Ailenin, kendi acısını yaşayamadan diğer hastalara yardım etme duygusuyla bağışta bulunması bizi duygulandırdı. Demek ki bu kadar erdemli insanlar dünyada varmış. Birçok insanın hayatının kurtulmasına vesile oldular. Aileye büyük baş sağlığı diliyoruz" diye konuştu.

"ZOR BİR KARAR OLDU"

Baba Fedai Ece ise, "Pek sağlıklı karar değil, ama verdik. Baştan hanım karşı geldi, ama sonradan razı oldu. Bana sadece sordular, 'böyle bir şey olur mu' diye. 'Niye olmasın' dedim. En azından birkaç insana faydası olur. Allah benim çocuklarıma bunu yapanlara daha fazlasını yapsın. Emrah'ın başında bağırdım, 'Sana bunu yapan senden daha beter olsun' dedim. Doktorlar bile ağladı" şeklinde konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...