Erdoğan: İkili ilişkiler ivme kazanacak

/ Kaynak: AA
Erdoğan: İkili ilişkiler ivme kazanacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Masum'a, hükümetin Irak'taki tüm unsurları kucaklamasının önemine işaret ederek yeni sürece vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Masum'a, hükümetin Irak'taki tüm unsurları kucaklamasının önemine işaret ederek, yeni süreçte ikili ilişkilerin ivme kazanacağına inandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefonla aradığı Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum'a, Irak'ta yeni hükümetin güvenoyu olarak göreve başlamasından dolayı tebriklerini iletti.

Yeni hükümetin Irak'taki tüm unsurları kucaklamasının ülkenin huzur ve istikrarı açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni süreçte ikili ilişkilerin de ivme kazanacağına inandığını vurguladı.

Türkiye'nin Irak halkının tüm kesimleriyle tam bir dayanışma içinde olmayı sürdüreceğine değinen Erdoğan'ın görüşme sırasında, Irak'taki güvenlik sorunlarına çözüm bulunması açısından, Savunma ve İçişleri Bakanlıklarına da en kısa sürede uygun atamaların yapılmasında yarar bulunduğunu da hatırlattığı belirtildi.

Irak Cumhurbaşkanı Masum'un da Erdoğan'a Türkiye-Irak ilişkilerini geliştirme konusundaki temennilerini paylaştığı ve bu konuda kararlı olduklarını söylediği kaydedildi.

Irak'taki yeni hükümet memnuniyetle karşılandı

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak'taki yeni hükümetin kurulması nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Iraklı meslektaşlarıyla telefonla görüştüğü ve tebrik ettiği bildirildi.

Açıklamada, "Yeni hükümetin, Irak halkını tüm unsurlarıyla kucaklamasını ve ülkenin bugün içinde bulunduğu zorlu sorunların aşılmasını sağlayacak, Irak halkına huzur ve refah getirecek bir politika izlemesini temenni ediyoruz" denildi. Özellikle Irak'ın karşı karşıya bulunduğu güvenlik sorunlarının çözüme kavuşturulabilmesi bakımından, Savunma ve İçişleri Bakanlıklarına da gecikmesizin süratle uygun atamaların yapılması büyük önem taşıdığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Geçmişte yaşanan hataların tekrarlanmaması için, Irak'taki tüm siyasi kesimleri sağduyu ve uzlaşı içinde hareket etmeye, ülkenin birlik ve bütünlüğünün güçlendirilmesi bakımından önem arzeden bu fırsattan istifade etmeye davet ediyoruz. Bu vesileyle Irak halkının tüm kesimlerinin dirlik ve esenliği için nbsp; her zaman olduğu gibi nbsp; desteğimizi sürdüreceğimizi, nbsp; yeni hükümetle de bu anlayışıyla çalışmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...