Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'a sağduyu çağrısı

/ Kaynak: DHA
Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'a sağduyu çağrısı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Iraklı meslektaşlarını tebrik etti.

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta Haydar El-Ebadi başkanlığındaki yeni hükümetin dün akşam güvenoyu alarak göreve başlamasından dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Iraklı meslektaşlarını tebrik ettiğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada "Irak'ta Haydar El-Ebadi başkanlığındaki yeni hükümetin dün akşam güvenoyu alarak göreve başlamasını memnuniyetle karşılıyor, yeni hükümete başarılar diliyoruz. Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımız da, hükümetin kurulması vesilesiyle Iraklı meslektaşlarını telefonla arayarak tebriklerini iletmişlerdir" denildi.

"IRAK'IN KARŞI KARŞIYA BULUNDUĞU GÜVENLİK SORUNLARININ ÇÖZÜME KAVUŞTURULABİLMESİ BAKIMINDAN ATAMALARIN YAPILMASI ÖNEM TAŞIMAKTADIR""

Geçmişte yaşanan hataların tekrarlanmaması için, Irak'taki tüm siyasi kesimlerin sağduyu ve uzlaşı içinde hareket etmeye çağrıldığı Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu ifadeler yer alıyor:

"Yeni hükümetin, Irak halkını tüm unsurlarıyla kucaklamasını ve ülkenin bugün içinde bulunduğu zorlu sorunların aşılmasını sağlayacak, Irak halkına huzur ve refah getirecek bir politika izlemesini temenni ediyoruz. Bu çerçevede, özellikle Irak'ın karşı karşıya bulunduğu güvenlik sorunlarının çözüme kavuşturulabilmesi bakımından, Savunma ve İçişleri Bakanlıklarına da gecikmesizin süratle uygun atamaların yapılması büyük önem taşımaktadır. Geçmişte yaşanan hataların tekrarlanmaması için, Irak'taki tüm siyasi kesimleri sağduyu ve uzlaşı içinde hareket etmeye, ülkenin birlik ve bütünlüğünün güçlendirilmesi bakımından önem arzeden bu fırsattan istifade etmeye davet ediyoruz. Bu vesileyle, Irak halkının tüm kesimlerinin dirlik ve esenliği için her zaman olduğu gibi desteğimizi sürdüreceğimizi, yeni hükümetle de bu anlayışıyla çalışmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz"

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...