CHP'nin yaş günü oldu gaf günü

CHP'nin yaş günü oldu gaf günü

Politika Haberleri

Ana muhalefet 91. yaşını kutluyor... Yeni A takımıyla Anıtkabir'e giden Kılıçdaroğlu, özel deftere kurultay tarihini yanlış yazdı.

Genel Başkan Anıtkabir'de tarihleri karıştırdı. Eski yardımcısı Muharrem İnce, Kuran-ı kerimi Türkçeleştirmekle övündü. İstanbul İl Başkanı ise Taksim'de; darbe yapmakla suçlanan Çarşı Grubu'na sahip çıktı. Hafta sonu kurultaydan çıkan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kuruluşunun 91. yıldönümünü kutluyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yeni seçilen Parti Meclisi üyeleriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. CHP'nin kurucu genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk ile ikinci genel başkanı İsmet İnönü'nün mozolelerine çelenk bırakan Kılıçdaroğlu, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. 5-6 Eylül'de yapılan kurultay tarihini karıştırarak, 4-5 Eylül şeklinde yazan CHP Lideri, "Devrimlerinin yılmaz savunucusu olan arkadaşlarımla birlikte huzurundayız. Hedef gösterdiğin çağdaş uygarlık mücadelemiz hep sürecek. Seni sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz sevgili genel başkanım" ifadelerini kullandı.
Daha sonra CHP milletvekilleri ve Parti Meclisi üyeleriyle birlikte genel merkezde bir araya gelen Kılıçdaroğlu gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, hakim ve savcılara yapılan zamla ilgili "Kimse kusura bakmasın ama 'benim listemi desteklerseniz maaşlarınıza zam yapacağım.' Bunun adı siyasal rüşvettir" dedi.
CHP'nin yaş günü oldu gaf günü
İL BAŞKANINDAN ÇARŞI'YA DESTEK

CHP'nin 91. yıl törenleri yurt genelinde yapıldı. Kutlama adreslerinden biri de Taksim Meydanıydı. Cumhuriyet Anıtı önüne kürsü kurup konuşma yapan İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, hükümeti yıkmakla suçlanan Beşiktaş Spor Kulübü taraftar grubu Çarşı'ya da sahip çıktı. Salıcı, "İstanbul İl örgütü olarak söz veriyorum; eğer o iddianame kabul edilirse ve dava başlarsa Çarşı'nın direnişini mahkemelerde biz de takip edeceğiz, bu yoldan da geri dönmeyeceğiz" dedi.

DAYATMAYI ÖVDÜ
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise memleketi Yalova'da kürsü kurdu. İnce, kutlama töreninde Yalova'yı şu sözlerle övdü: "Bu topraklar Cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık etmiştir. Serbest Cumhuriyet Fıkrası'nın kuruluşu bu topraklarda olmuştur. Kur'an-ı kerimi Türkçeleştirme çalışmaları burada olmuştur. Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu bu topraklarda kurulmuştur. Önümüzdeki günlerde de Yalova, CHP'nin tarihine damga vuracaktır." CHP, Türkçe ibadeti dayatması ve ezanı Türkçeleştirmesi sebebiyle yıllardır eleştiri alıyor.
CHP'nin yaş günü oldu gaf günü
SEVGİLİ GENEL BAŞKANIM...
Yeni Parti Meclisi üyeleri ve kurmaylarıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret eden CHP?Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Özel Defter'e "Seni, sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz, sevgili Genel Başkanım" diye yazdı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...