İbadi'ye ilk telefon Davutoğlu'ndan

İbadi'ye ilk telefon Davutoğlu'ndan

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Iraklı mevkidaşı Fuat Masum'u arayarak, yeni hükümetin bütün kesimleri kucaklaması gerektiğini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum ile telefonla görüştü. Erdoğan, yeni hükümetin Irak'taki bütün unsurları kucaklamasının ülkenin huzur ve istikrarı açısından büyük önem taşıdığına işaret ederek yeni süreçte ikili ilişkilerin de ivme kazanacağına inandığını vurguladı. Türkiye'nin Irak halkının bütün kesimleriyle tam bir dayanışma içinde olmayı sürdüreceğine temas eden Erdoğan'ın görüşme sırasında, Irak'taki güvenlik meselesine çözüm bulunması açısından, Savunma ve İçişleri Bakanlıklarına da en kısa sürede uygun atamaların yapılmasında yarar bulunduğunu hatırlattığı belirtildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'yi tebrik eden ilk yabancı devlet adamı oldu. Yeni hükümetin güvenoyu almasının ardından İbadi'yi telefonla arayan Davutoğlu, görüşmede Türkiye'nin her zaman kardeş Irak'ın ve Irak halkının yanında olduğunu belirterek, yeni Irak hükümetine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı. Irak'ta yeni hükümet kurulması, ABD'nin de gündemindeydi. Başkan Obama, İbadi'yi kutladı ve IŞİD'e karşı birlikte çalışmanın önemine değindi. ABD?Dışişleri Bakanı John Kerry de, Irak'ta yeni hükümetin ilan edilmesinin hem Irak için hem de IŞİD terör örgütüyle mücadele noktasında "köşe taşı" niteliğinde olduğunu söyledi. Öte yandan AB ve NATO'dan yapılan açıklamalarda, kurulan hükümetin "kapsayıcı" niteliğine vurgu yapılarak bu gelişmenin ülkenin bütünlüğü açısından önemli bir adım olduğu belirtildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...