Ali Ağaoğlu: Ne destek verildi ki sanayiye aktarılacak

Ali Ağaoğlu: Ne destek verildi ki sanayiye aktarılacak

Ekonomi Haberleri

Sektörde büyük bir vergi yükü olduğunu belirten Ali Ağaoğlu, inşaata ayrılan kaynağın sanayiye aktarılacağı görüşünün kendilerini etkilemeyeceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın inşaat sektörüne ayrılan kaynağın sanayiye kaydırılacağını söylemesinin ardından Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, devletin hiçbir zaman inşaat sektörüne kaynak ayırmadığını belirtti. Devlet kuruluşu olan TOKİ'ye bile hazineden 1 kuruş kaynak aktarılmadığını belirten Ağaoğlu, "Devletin 100 lirası vardı da bunu inşaat sektörüne mi aktardı, hiçbir teşvik vermedi. Sektör kendi kaynağını kendi oluşturdu. Hatta inşaat sektörünün önünde çok büyük vergi yükü var. Maliyetin yüzde 35- 40'ına yakın bir vergi yükü ile karşı karşıyayız. Devletin bütçesini tutturmasında en büyük kaynaklardan biri inşaat sektöründen aldığı vergilerdir. Çalışanına 100 TL ödeyebilmesi için işverenin cebinden 189,16 TL'lik para çıkıyor. ABD'de işverenin çalışanına ödediği 100 TL'nin toplam maliyeti 116 TL. Çalışan üzerindeki sigorta ve vergi yüklerini azaltmalıyız" ifadesini kullandı. "Sanayi dursun, inşaat devam etsin" şeklinde bir talepleri olmadığını anlatan Ağaoğlu, eski bir sanayici olarak sanayinin de teşviklerle desteklenmesinin gerektiğini, Türkiye'nin inşaatı ve sanayisi ile her yönüyle büyümesinin sağlıklı olduğunu ve sektör olarak devletten bir destek, prim gibi talepleri olmadığını söyledi. Ağaoğlu, inşaat sektörünün yüzde yüz yerli kaynakla üretim yaptığını, katma değerinin tamamının ülkede kaldığını belirterek, "Yabancıya satış ekonomiye ciddi bir kaynak sağlıyor; ama bu konuda birçok spekülasyon yapılıyor. Umarım bu yeni doğan çocuğu öldürmezler. Şu an Türkiye'ye ciddi bir yabancı ilgisi var. İstanbul'un artılarını daha da öne çıkararak bu satışları arttırabiliriz. Mütekabiliyet çıkarıldı, ama bazı eksiklikler var. Bunların da çok acil tamamlanması lazım" şeklinde konuştu.
Ağaoğlu: Özür diledi
CHP: İşletmişler

Ali Ağaoğlu 17 Aralık sürecinde, inşaat sektörünün ve kendisinin günah keçisi seçildiğini ve bu sebeple gözaltına alındığını belirterek, imar artışı karşılığı TÜRGEV'e arsa bağışladığına ilişkin iddiaları yalanladı. Bu iddiaların çok konuşulduğu günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da iddiaları seslendirdiğini hatırlatan Ağaoğlu şöyle konuştu: "Benim açıklamalarımdan sonra Sayın Kılıçdaroğlu telefon açtı ve benden özür diledi. Ben orada imar planı karşılığında ne para ne de arsa verdim. Bunu, tapudan çıkarmak çok kolaydır." CHP'den yapılan açıklamada ise "Öyle anlaşılıyor ki, nbsp;biri veya birileri, 'CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arayarak özür diledi' diye Ali Ağaoğlu'nu işletmiş" denildi.

Güven Adalı - İSTANBUL



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...