Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte iPhone 6'nın Türkiye satış fiyatı

İşte iPhone 6'nın Türkiye satış fiyatı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, dün tanıtımını gerçekleştirdiği yeni nesil iPhone'un Türkiye'deki fiyatını açıkladı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, Kaliforniya'nın Cupertino kasabasında düzenlediği lansmanda yeni iPhone'u tanıttı. Türkiye'de 26 Eylül'den itibaren satılmaya başlanacak olan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'un Türkiye'de satılacağı fiyat belli oldu. Apple Store'un Türkiye sayfasında yer alan bilgiye göre, 4.7 inç ekrana sahip olan iPhone 6, 2349 TL'den başlayan fiyatla, 5.5 inç ekrana sahip olan iPhone 6 Plus ise, 2649 TL'den başlayan fiyatla satışa sunulacak.

Şirketin CEO'su Tim Cook'un dünkü açıklamalarına göre, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, nbsp;19 Eylül'de ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, Avustralya, Japonya, Singapur ve Hon Kong'da satışa sunulacak.

Ülkemizde 26 Eylül'de raflardaki yerini alacak olan yeni iPhone'un yeni yıl sonuna kadar 115 ülkedeki mağazalarda olması planlanıyor.
İşte iPhone 6'nın Türkiye satış fiyatı

iPhone 6 ne zaman satışa sunulacak?

Yeni nesil iPhone modelini tanıtan şirket, ürünün ABD'de satışa sunulacağı tarihi açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, yeni nesil iPhone, ABD'de 19 Eylül'de satışa sunulacak.

Yeni iPhone'lar 19 Eylül'de ABD ile birlikte, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, Avustralya, Japonya, Singapur ve Hon Kong'da satışa sunulacak.

Yeni iPhonelar Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 8 ile birlikte gelecek. iOS 8'de sağlık ve ev kitleri (HealthKit, HomeKit) ile Apple bilgisayar ve mobil cihazlar arasında veri paylaşımını kolaylaştıracak uygulamalar yer alıyor.

Apple yeni akıllı telefonlarda ekran büyüklüğünün yanında çözünürlük, ses kalitesi ve işlemci hızının da artırıldığını bildirdi. iPhone 6'da 8 megapiksel çözünürlüğe sahip iSight kamera bulunuyor. Yeni cihazların yıl sonuna kadar 115 ülkedeki mağazalarda olması planlanıyor.

iPhone ile alışveriş devri

Yeni nesil akıllı telefonunu görücüye çıkartan şirket, cihazın hangi isimle piyasaya sürüleceğini açıkladı. Cupertino'daki Flint Center'da tanıtılan yeni iPhone'un adının 'iPhone6' olduğunu açıkladı. Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 6'nın kredi kartı gibi kullanılabileceği açıklandı.

Apple'ın CEO'su Tim Cook'un açıklamalarına göre, yeni iPhone kullanıcıları, kredi kartıyla alışveriş yapmak yerine telefonlarını kullanarak ödeme yapabilecek.

MasterCard, Visa ve American Express gibi sektörün önde gelen kredi kartı şirketleriyle bu alanda bir anlaşma imzalayan Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 plus kullanıcılarının akıllı telefonlarını kredi kartı gibi kullanmalarını sağlayacak.

4.7 ve 5.5 inçlik iki farklı model olarak piyasaya sürülecek olan yeni iPhone, 10 gün sonra, 19 Eylül'de ABD ile birlikte, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, Avustralya, Japonya, Singapur ve Hon Kong'da satışa sunulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...