Taha Akgül gözünü Rio'ya dikti, Sırada olimpiyat altını var

Taha Akgül gözünü Rio'ya dikti, Sırada olimpiyat altını var

SPOR Haberleri

Son 3 yılın Avrupa şampiyonluğunu, dünya şampiyonluğuyla taçlandırdığını söyleyen genç sporcu, "Sıra geldi olimpiyat madalyasına" dedi

Özbekistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stilde 125 kiloda altın madalyaya ulaşan Taha Akgül, heyecandan sabaha kadar uyuyamadığını söyledi. Son 3 yılın Avrupa şampiyonu unvanıyla Dünya Şampiyonası'na favori olarak geldiğini ve bütün gözlerin üstünde olduğunu söyleyen Taha Akgül, "Bütün rakiplerin hedefi konumundaydım. İkinci defa Dünya Şampiyonası'na katılıyorum. İlkinde bronz madalya almıştım, ikincisinde şampiyon oldum. Avrupa ve dünya şampiyonluklarından sonra sırada olimpiyat şampiyonluğu var. İnşallah 2016 Rio'da bu rüyamı gerçekleştiririm" dedi. Yaşının henüz 24 olduğunu ve uzun yıllar bu sporu başarıyla yapmak istediğini söyleyen Taha, "Artık bir dünya şampiyonu olarak sorumluluklarımın arttığını düşünüyorum. Sırtımızın artık yere gelmemesi lazım. Daha çok çalışacağız. Önce Las Vegas'ta Dünya Şampiyonası'nda şampiyon olarak Rio'ya gitmeyi hedefliyorum. Orada da hedefim ilk sırada yer almak" diye konuştu.

HAMZA BAŞKAN'I GEÇECEĞİM

Şampiyon Taha Akgül, Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya'nın 8 Avrupa, 3 dünya, 2 de olimpiyat şampiyonluğu olduğunu hatırlatarak, "Yaşım daha 24. Onun rekorlarını kıracağım" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...