'Uyuz salgını' çıktı, Göztepe Dahiliye Servisi kapatıldı

/ Kaynak: DHA
'Uyuz salgını' çıktı, Göztepe Dahiliye Servisi kapatıldı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'uyuz salgını' yüzünden dahiliye servisinin kapatıldığı iddialarını yalanladı.

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastanenin Dahiliye Servisi'nde uyuz salgını olduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Hastaneden yapılan açıklamada, üç hemşirede uyuz hastalığına rastlandığı belirtildi.


Hastaların hiçbirinde uyuz tespit edilmediği vurgulanan açıklamada, "Bölümün kapatılması gibi bir şey söz konusu değil" ifadeleri kullanıldı.


Hastane yetkililerinden yapılan açıklamada, 'karantina' haberleri yalanlandı ve bu haberlere tepki gösterildi.


"Son derece modern bir hastane, bölüm kapatılması ve karantina söz konusu değil" denen açıklamada, taşeron işçilerin kötü şartlar altında çalıştığı haberleri de yalanlandı. Önceki yıllarda kötü olan şartların düzeltildiği belirtilirken, "3 sene önce taşeron işçiler için yemekhane açtık" vurgusu yapıldı.


Çok modern bir bina inşa edildiği ve basında bununla yer almak istenildiği kaydedilirken, böyle bir olayla gündeme gelmenin üzüntü yaşattığı belirtildi.


"Bir kamu kurumunun hizmet vermesinin engellenmesi hedefi var. Bu nedenle vicdani ve etik olarak üzüntülüyüz" dendi.


Açıklamada, saat 12.01 itibariyla hastanede yapılan işlemlerden; girişi yaplan hasta sayısı, ameliyat sayısı rakamlarından bahsedilen açıklamada, karantina uygulanan bir hastanede bu işlemlerin yapılmasının mümkün olmadığı belirtildi.


Toplam 7 çalışanda hastalık görüldüğü ve verilen tedavi sonucu hiçbir sıkıntının söz konusu olmadığı belirtilirken, "Şu anda hastanemizde verilen hizmet de herhangi bir aksama yok" dendi.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Dahiliye Servisi'nde uyuz salgını tespit edildiğini ve servisin kapatıldığını açıklamıştı.

Uyuz hastalığının, tamamen sağlıksız, hijyen koşulların olmadığı ortamlarda, azgelişmiş toplumlarda, savaş ve kıtlık olan yerlerde görülen bir hastalık olduğunu kaydeden Mengüç, şöyle konuştu:


"Şu ana kadar edindiğimiz bilgilere göre, bu hastalığın kaynağı orada çalışan taşeron sağlık çalışanlarıdır. Bunların yaşamış oldukları ve hizmet verdikleri koşullar gözönünde bulundurulduğunda, bu sağlık politikalarıyla nereye gidileceğini kestirmek çok zor değil. O dahiliye servisi şu anda sağlık hizmeti vermenin dışında tutuluyor. Yani izole edilmiş bir durumdadır ve hastalığın yok edilmesi için çalışma başlatılmıştır."

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...