Terim'in sürprizi İzlanda'nın ekmeğine yağ sürdü

Terim'in sürprizi İzlanda'nın ekmeğine yağ sürdü

SPOR Haberleri

Fatih Terim'in maça sürpriz bir şekilde 3-4-3 dizilişiyle çıkması izlanda'nın ekmeğine yağ sürdü. Zamanı mıydı hocam?

Danimarka maçında 45 dakika denediği yeni sistemi Reykjavik'te uygulamaya koyan İmparator, çöküşün sorumlusu oldu. Tecrübeli çalıştırıcı maç sonu özür diledi.2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu ilk maçında İzlanda'ya farklı mağlup olan A Milli Takım 'yeni sistemiyle' çöktü. Teknik Direktör Fatih Terim, deplasmanda oynanan maça üçlü savunma ile çıkarak herkesi şaşırttı. Mehmet Topal'a stoperde görev veren İmparator, tecrübeli futbolcunun yanında ise Ersan Gülüm ve Ömer Toprak'ı oynattı. Bu tercih, İzlanda'nın ekmeğine yağ sürdü. Önce ataklar sonra da goller üst üste geldi. Ay-yıldızlı takım, son olarak Danimarka ile oynanan hazırlık karşılaşmasında 45 dakika bu sistemi denemiş ancak geriye düşülmesinden sonra bundan vazgeçmişti. İlk golden sonra Mehmet Topal'ın sık sık pozisyon hatası yaptığı gözlenirken, kanat oyuncularının da savunmaya dönmekte gecikmesi de yenilgiyi hazırlayan ekkenler arasındaydı. Savunmanın ilk kez bu şekilde oynaması nedeniyle yaşanan uyumsuzluk Ömer Toprak'ın da oyundan atılmasına davetiye çıkardı. Ortaya çıkan açıkları kapatmak için önce rakibine faul yapan ay-yıldızlı oyuncu daha sonra atağı elle kesmek zorunda kalınca oyun dışında kaldı. Terim'in yaptığı son değişiklikler de işe yaramayınca A Milli Takım, hiç ummadığı bir sonuçla İzlanda'dan ayrıldı. İmparator da karşılaşma sonunda "Kötü oynadık" deyip, özür dileyerek bir anlamda hatasını kabullenmiş oldu.

Yine es geçtik nbsp;
- A Milli Takım, İzlanda ile deplasmanda oynadığı 5. maçında 4. yenilgisini aldı. Resmi karşılaşmalarda tek puanını 0-0'lık sonuçla 1990 Avrupa Şampiyonası elemelerinde alan ay-yıldızlı ekip, Dünya Kupası elemelerindeki maçları 2-0 ve 2-1'lik skorlarla yitirdi, özel müsabakayı ise 5-1 kaybetmişti. FIFA'nın Ağustos ayında açıkladığı son dünya sıralamasında Türkiye 32, İzlanda ise 46. sırada yer alıyordu.
Tribünde 200 Türk nbsp;
- nbsp;15 bin seyirci kapasiteli Laugardalsvöllur Stadı'nda oynanan karşılaşmaya İzlandalı taraftarların ilgisi yüksek oldu. Müsabakayı yaklaşık 200 Türk futbolsever de farkı bölümlerde izledi. Türk taraftarlar için ayrılan bölümde 20 kişi yer alırken, farklı tribünlerde gruplar halinde Türk izleyiciler olduğu göArüldü.
Şiddet bitecek nbsp;
- nbsp;Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, "Süleyman Seba sezonu" ile ilgili çarpıcı konuştu. Demirören, "Futbolun içindeki kötü tezahürat ve şiddeti yapanlar yüzde 20. Yüzde 80 takım tutan ve futbolu seven toplum var. Uzun vadeli demiyorum; bu sezon bunlar bitecek. Öyle ya da böyle futbolumuzdaki şiddete son noktayı koyacağız. Bunda da ısrarlıyız, başaraşacağız" ifadelerini kullandı.
Olcan çok etkisizdi nbsp;
- nbsp;İzlanda karşısında karşılaşmaya ilk 11'de sahaya çıkan Olcan Adın, etkisiz futbolla dikkat çekti. Ay-yıldızlı futbolcu ne hücuma derinlik katabildi ne de beklenen presini yapabildi. Olcan'ın kötü futboluna Terim ancak 65 dakika dayanabildi.
Şaş da şaştı kaldı! nbsp;
- nbsp;İzlanda maçı öncesinde eski futbolcu Hasan Şaş'ın yaptığı yorum sosyal medyaya damgasını vurdu. Şaş, "Rakibimiz topu elle bizim kaleye götürmeye kalksa bile ancak 3 kere bunu başarır" demesinin ardından İzlanda'nın ay-yıldızlılar karşısında ilk yarıyı 1-0 önde bitirmesi ve atak futbolu sonrası Şaş, ti'ye alındı.
Hollanda'ya şok nbsp;
- nbsp;Grubumuzun favorisi Hollanda, ilk maçında Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 yenildi. Prag'daki maçta Çekler 21'de Borek Dockal'ın golüyle 1-0 öne geçti. Robben'siz Portakallar, bu gole 55'te De Vrij ile karşılık verdi. 90'da Pilar'ın golü Hollanda'yı yıktı: 2-1. Grubun diğer maçında Kazakistan ile Letonya golsüz berabere kaldı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...