Irak ordusundan IŞİD'e yönelik hava saldırısı! 20 ölü

/ Kaynak: AA
Irak ordusundan IŞİD'e yönelik hava saldırısı! 20 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak ordusunun ülkenin kuzeyindeki Enbar'a bağlı Hadise ilçesine düzenlediği hava saldırısında 20 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

Enbar'daki operasyonların sorumlusu Tümgeneral Reşid Felih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak savaş uçaklarının Hadise ilçesinin 15 kilometre batısında yer alan Hasefe bölgesinde, IŞİD'e ait en önemli mevzilerden birini hedef alan hava saldırısında 20 militanın öldürüldüğünü söyledi. Felih, aynı operasyonda nbsp;IŞİD'e ait 4 doçkanın da imha edildiğini belirtti.
Bir süredir otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...