İsrail askerlerinden gösteriye müdahale

/ Kaynak: AA
İsrail askerlerinden gösteriye müdahale

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerleri, öldürülen Kutri için düzenlenen cenaze töreninin ardından başlayan gösteriye müdahale etti. Çıkan olaylarda 5 Filistinli yaralandı.

İsrail askerlerinin bu sabah Batı Şeria'daki El-Emari Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında hayatını kaybeden İsa el-Kutri (22) için düzenlenen cenaze töreninin ardından çıkan olaylarda 5 Filistinli yaralandı. Batı Şeria'nın El-Bira kentinde düzenlenen cenaze töreninin ardından Kutri'nin öldürülmesini protesto etmek isteyen Filistinlilere, İsrail askerleri göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermilerle müdahale etti. Çıkan olaylarda 4 Filistinli plastik mermiyle, 1'i de başına gaz fişeğinin isabet etmesi sonucu yaralandı. İsrail ordusu ise kentin doğusunda bulunan Psagot Yahudi yerleşim birimi girişindeki askeri noktaya onlarca Filistinli gencin saldırdığını, askerlerin de gençleri dağıtmak için müdahale ettiğini ileri sürdü. Askerlerin bu sabah Batı Şeria'daki El-Emari Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın sırasında olaya tepki gösteren Filistinlilerle askerler arasında arbede yaşandığı ve İsa el-Kutri isimli 22 yaşındaki Filistinlinin öldürüldüğü bildirilmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...