Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BES'te faizsiz dönem

BES'te faizsiz dönem

Ekonomi Haberleri

Katılım Emeklilik, fonda biriken tasarrufu altın ve kira sertifikaları gibi finans araçlarıyla değerlendirerek bireysel emeklilik ve sigortacılık yapacak

Albaraka Türk ve Kuveyt Türk birlikte kurduğu Katılım Emeklilik şirketiyle, Türkiye'de ilk defa faizsiz bireysel emeklilik ve hayat sigortası faaliyetlerine başladı. 5 yılda 500 bin katılımcıya ulaşılması planlanan sistemde, fonda toplanan para; altın, kıymetli madenler, katılım bankacılığına uygun hisse senedi ile kamu ve özel sektör kira sertifikalarıyla değerlendirilecek. Yatırımlar ile elde edilen birikim, ister toplu para ister emekliik maaşı olarak alınacak. Katılım Emeklilik'in bütün ürünleri, Prof. Dr. Hamdi Döndüren ve Mehmet Odabaşı'ndan oluşan kurula danışılarak hayata geçirildi. Tamamı ödenmiş 21 milyon TL sermaye ile kurulan Katılım Emeklilik, iki katılım bankasının yüzde 50'li ortaklıkla kurduğu ilk bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketi oldu. Katılım Emeklilik, 500'e yakın Albaraka Türk ve Kuveyt Türk şubesinde ürünlerinin satışına başladı. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, "Müşterilerimize sunduğumuz ürünlerimiz; BES, Kredi Hayat Sigortaları ve Ferdi Kaza Sigortaları olmak üzere üçe ayrılıyor" diye konuştu. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan da büyük bir boşluğu doldurduklarına dikkat çekerek, "Biz, 2 artı 2'nin 4'den daha fazla ettiğini; güç birliğinin, yapılan işe bereket getirdiğini bilerek hareket ettik" diye konuştu. Katılım Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi de, "Bütün arkadaşlarımız gerekli eğitimleri aldı, ürünleri çok iyi tanıyor ve müşterilerine hizmet vermeye hazır" dedi.
Ahmet Enes Demiray İSTANBUL

Her yıl 1.5 milyon kişi BES'e katılıyor
Bireysel emeklilik sisteminin (BES) devreye girdiği 2003 yılından bu yana 12 bin 500 kişi emekli oldu. Bu kişilere 66 bin lira ödeme yapıldı. Anadolu Hayat Genel Müdürlüğü görevine yeni atanan Uğur Erkan düzenlediği sohbet toplantısında BES'in büyüklüğünün 33 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Bu rakam milli gelirin yüzde 2.2'sini oluşturuyor" dedi. Kişi başı hayat sigortasının Türkiye'de ortalama 23 dolar, Avrupa'da ise bin 78 dolar olduğunu anlatan Erkan, sektörün önünün açık olduğunu söyledi. Şirket sayısının 19'a ulaştığını da belirten Erken 2013 yılında sisteme 1.5 milyon kişinin katıldığını belirtti. Erkan "Bizim pazar payımız yüzde 20 oldu" dedi. Erkan, 2013 yılında başlayan yüzde 25 devlet katkısının etkisiyle büyüme ivmesi artan bireysel emeklilik sisteminde getirinin uzun vadede daha yüksek olması için emeklilik fonlarının daha fazla hisse senedi ağırlıklı olması gerektiğini de söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...