Fitch'ten çarpıcı Türkiye açıklaması

/ Kaynak: AA
Fitch'ten çarpıcı Türkiye açıklaması

Ekonomi Haberleri  / AA

Fitch'ten çarpıcı açıklama: 'TCMB'nin üzerindeki faiz oranlarını indirmesi için olan politik baskının azaldığını gösteren bir sinyal yok.'

Fitch Ratings'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisinin yeniden dengelenmesinin daha zor hale gelmeye başladığı belirtilerek, kırılgan olan Avro Bölgesi toparlanmasının ve artan jeopolitik risklerin cari işlemlerdeki düzelmeyi yavaşlatırken, parasal politika ayarlamalarının mayıs ayından bu yana gevşediği dile getirildi.Son verilerin yeniden dengelenmeye ilişkin karışık mesajlar verdiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "2013 yılı ile kıyaslandığında, yıllık kredi büyümesi yüzde 20 ile neredeyse yarıya indi. Ancak, son faiz indiriminin bu trendi kolayca tersine çevirebilmesiyle bu azalışın hızı yavaşladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) araştırması, cari açığın, kredi büyümesine duyarlı olduğunu gösteriyor. Çekirdek enflasyon yıl başından bu yana yüzde 9'un üzerinde seyrediyor. Bu oran, TCMB'nin yıl sonu hedefi ve orta vadeli hedeflerin üzerinde bulunuyor. Parasal politika ayarlamaları, yükselen enflasyona rağmen gevşedi. TCMB son Para Politikası Toplantısı'nda bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,25'te tuttu ama gecelik borçlanma faiz oranını indirdi. TCMB'nin üzerindeki faiz oranlarını indirmesi için olan politik baskının azaldığını gösteren bir sinyal yok. Biz, bu baskının ilk çeyrekte yüzde 4,3 olan büyüme rakamının ikinci çeyrekte yüzde 2,1'e inmesiyle şiddetleneceğine inanıyoruz."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...