ABD bastırdı, Suudiler kabul etti

ABD bastırdı, Suudiler kabul etti

DÜNYA Haberleri

Suriye'de Esad rejimine karşı mücadele veren ılımlı muhalifler, Suudi Arabistan'da eğitilecek. Suudi Arabistan bu durumu ABD'den gelen baskıyla kabul etti.

Suudi Arabistan, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le mücadele stratejisinde önemli bir rol üstlenecek. ABD ve Suudi Arabistan IŞİD'in yok edilmesi ve aynı zamanda Esad rejiminin güçlenmemesi konusunda görüş birliğine vardı. Bu çerçevede, Esad rejimine karşı mücadele eden ılımlı Suriye muhalefetine Suudi Arabistan'da kurulacak kamplarda eğitim verilecek.


Suudi Arabistan Kralı Abdullah'la telefon görüşmesi yapan ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD ve Esad rejimine karşı koymada daha güçlü bir Suriye muhalefetinin gerekli olduğu noktasında görüş birliğine vardı.


ABD Başkanı Obama, bugün Cidde'de düzenlenen "Terörle Mücadele Konferansı" için de Suudi Arabistan Kralı Abdullah'a teşekkür etti.


Obama, IŞİD'e karşı koymak için bölgesel ve uluslararası koalisyon inşa etme çabalarını ilerletmek amacıyla bugün Cidde'de düzenlenen konferansa büyük önem verdiklerini belirtti.


Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen "Terörle Mücadele Konferansı"na Suudi Arabistan, Körfez İşbirliği Konseyi, Türkiye, Irak, Ürdün, Mısır ve Lübnan katılıyor. Toplantıda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...